İstanbul’a bir yıldız daha: Massive Attack da geliyor

İstanbul'a bir yıldız topluluğun gelişi daha duyuruldu. İngiliz topluluk Massive Attack yıllar sonra yeniden İstanbul'a geliyor. En Son Haziran 2014'te İstanbul'da konser veren grup 23 Temmuz'da Bonus Parkorman'da.

Kültür Sanat 2 Mart 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Massive Attack

Müziğe yön veren bir topluluğun daha İstanbul’a geleceğinin haberini vermenin saadetini yaşıyoruz. Trip hop ve elektronik müziğe yön veren topluluk Massive Attack yıllar sonra şehre geliyor. En son Haziran 2014’te İstanbul’da konser veren grup, 23 Temmuz’da Bonus Parkorman’da sahne alacak. Pozitif ve BKM’nin işbirliğiyle İstanbul’a gelecek topluluğun konser duyurusu yıllardır onları bekleyen müzikseverlerde büyük sevinç yarattı. Heyecanla beklenen konserin biletleri yakında Passo ve Biletix’te satışa çıkıyor.

1988’de İngiltere’nin Bristol kentinde kurulan Massive Attack, şu sıralar yoluna Robert de Naja, Adrian Thaws ve Grant Marshall ile devam ediyor. Bugüne kadar az ama öz politikaları çerçevesinde beş albüm yayınlayan ama bu beş albümle de büyük etki yaratan topluluk, söylemleriyle de dikkat çekiyor. Politik duruşlarını her fırsatta dile getiren topluluk, son olarak Gazze’de yaşanan katliamlar karşısında hem İsrail’i hem de buna sessiz kalan Batı dünyasını sert bir dille eleştiriyor.

Massive Attack, dünyadaki gelişmelere sessiz kalmıyor

1998 çıkışlı ‘Mezzanine’ albümüyle 20. yüzyılın sonlarında çağın en etkili albümlerinden birine imza atan Massive Attack, ‘Teardrop’ ve ‘Angel’ gibi kült şarkıların yer aldığı bu albümü sonrası istikrarını, 21. yüzyıldaki çalışmalarında da sürdürdü. Greenpeace ile aktif bir şekilde çalışmalar yürüten grup, Gazze, Lübnan, Suriye gibi çatışma bölgelerinde yaşanan insanlık dramları karşısında da duyarlılığını gösterdi. Topluluk, 2014’te İstanbul’da verdikleri konserde Gezi eylemleri sırasında hayatını kaybedenleri de unutmamıştı.

En son 2010’da yayınladıkları ‘Heligoland’ albümüyle dikkat çeken Massive Attack, aradan geçen 14 yılda eski çalışmalarının yeni versiyonlarını müzikseverlerle buluşturdu. Ancak yine de grubun dinleyicileri uzun süredir yeni bir çalışmal beklentisi içerisinde.

Metallica bu sene olmadı, seneye yüzde 90 geliyor: '2025 yılı, 1993'ü aratmayacak'Metallica bu sene olmadı, seneye yüzde 90 geliyor: ‘2025 yılı, 1993’ü aratmayacak’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.