Karaköy Otoparkı’nda gizemli buluntu: Anıtlar Kurulu devrede

Karaköy'de İBB tarafından sürdürülen meydan ve zemin altı otopark inşaatı çalışmalarında ne olduğu açıklanmayan arkeolojik bir buluntuya rastlandı. Devreye 2 numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü girdi. İnşaat durdu.

Kültür Sanat 6 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Karaköy'de eskiden katlı otopark olan alanda meydan çalışmaları devam ediyor.

Karaköy’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin otopark inşaatında tarihi bir buluntuya rastlandı. Çalışmayı yürüten İBB ekipleri İstanbul 2 numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne bilgi verdi. Eski kat otoparkının yıkılmasından sonra aynı yere yeni bir meydan ve zeminaltı otoparkı kazandıracak alandaki çalışmalarda ortaya çıkartılan arkeolojik buluntuyla ilgili sonraki çalışmalar Koruma Bölge Kurulu’nun raporu doğrultusunda devam edecek.

Karaköy’deki çalışmalar Koruma Kurulu kontrolünde devam edecek

Ortaya çıkarılan buluntu hakkında ne İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ne de Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nden detaylı açıklama yapıldı. Ortaya çıkartılan arkeolojik bulgunun ne olduğu sırrını koruyor. Bölgedeki inşaat çalışması kurul kararıyla İBB Koruma Uygulama ve Denetim Müdürlüğü (KUDEB) ve ilgili müze denetiminde genişletilerek yapılacak.

Zemin altı otoparkın yansıra bölge yedi bin metrekarelik bir meydan kazanmış olacak. Kaldırılan mevcut otoparkın araç kapasitesi korunacak, özel tasarım mekanizmalarla desteklenen bir yeraltı otoparkı inşa edilecek. Kaldırılan yapının izdüşümünde oluşacak boş alan meydan olarak tasarlanacak.

İstanbul'a bir sanat mekanı daha: Dünyanın en eski tersanesi İstanbul Sanat Müzesi olduİstanbul’a bir sanat mekanı daha: Dünyanın en eski tersanesi İstanbul Sanat Müzesi oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.