Kuru Otlar Üstüne Saraybosna’da

Saraybosna Film Festivali dün akşam gerçekleşecen açılış töreniyle başladı. 29 yıldır düzenlenen festivalde bu sene Nuri Bilge Ceylan'ın ödüllü filmi 'Kuru Otlar Üstüne' ve Mete Gümürhan'ın 'Beraber' filmi izleyiciyle buluşacak.

Kültür Sanat 12 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
'Kuru Otlar Üstüne' Saraybosna Film Festivali'nde izleyiciyle buluşacak.

Prömiyerini 76. Cannes Film Festivali’nde yapan Nuri Bilge Ceylan’ın son filmi ‘Kuru Otlar Üstüne’, Saraybosna’da izleyiciyle buluşacak. Bosna Hersek’te 1992-1995’teki savaşın olumsuzluklarını gidermek, kültür ve sanatın merkezi olma hedefiyle organize edilmeye başlanan festival dolayısıyla kentin çeşitli noktalarındaki sinema salonlarında bu yıl 70 ülkeden 230’dan fazla film gösterime girecek.

Açılışı dün akşam gerçekleşen 19. Saraybosna Film Festivali tematik filmlerin gösteriminin yapıldığı Focus programı kapsamında yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın ödüllü filmi ‘Kuru Otlar Üstüne’ gösterilecek. Merve Dizdar’a Cannes Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu ödülü kazandıran yapımın yanı sıra Mete Gümürhan’ın ‘Beraber’ filmi de Balkanların bu özel festivalinde sinemaseverlerle buluşacak.

Saraybosna Film Festivali’nin Focus programı çerçevesinde ayrıca Stephan Komandarev’in ‘Urotcite Na Blaga’, Vasilis Katsoupis’in ‘Inside’, Dusan Zoric ve Matija Gluscevic’in ‘Da Li Ste Vidjeli Ovu Zenu’, Damjan Kozole’nin ‘Pero’, Tibor Banoczki ile Sarolta Szabo’nun ‘Muanyag Egbolt’ filmleri gösterilecek.

Savaş sonrası küllerinden yeniden doğan bir kentin hayata dönüşünün simgelerinden biri olan Saraybosna Film Festivali 18 Ağustos’a kadar devam edilecek. Bu yıl ki festivalde Onur Ödülü’nün lâyık görüldüğü isim ise Amerikalı yönetmen Charlie Kaufman oldu.

Sarabyosna Film Festivali Direktörü Jovan Marjanovic, yaptığı yazılı açıklamada, ‘John Malkovich Olmak’ ve ‘Sil Baştan/Eternal Sunshine of the Spotless Mind’ gibi modern klasiklerin yazarı Oscar ödüllü Kaufman’ı Saraybosna’da ağırlayacak olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, Kaufman’ın sinema dünyasına büyük katkı sağladığını belirtmişti.

Venedik Film Festivali Wes Anderson'ı onurlandırıyorVenedik Film Festivali Wes Anderson’ı onurlandırıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.