‘Patron’ konuştu: Sinema çok kötü durumda, Marvel ve DC’nin de bunda payı var

Martin Scorsese ve James Mangold'dan sonra Marvel ve DC filmlerine bir eleştiri de usta oyuncu Brian Cox'tan geldi. Cox "Sinema çok kötü bir durumda. Bunda Marvel, DC'nin de payı var" diyor.

Kültür Sanat 19 Ağustos 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı

Birkaç yıl önce usta yönetmen Martin Scorsese “Marvel filmleri sinema değil, eğlence parkını anımsatıyor” dediği epey eleştiri almıştı ama ona hak verenler de oldukça fazlaydı. Sonra yönetmen James Mangold’un açıklamaları geldi. Ki kendisi ‘Logan’, ‘Indiana Jones Kader Kadranı’ gibi filmleri yönetmiş bir sinemacı olarak “Çoklu evren serilerinin hikaye anlatımının ölümü’ olduğunu söylüyor bir anlamda Marvel’in sinemada başlattığı akımı eleştiriyordu. Şimdi onlara bir başka usta Brian Cox eklendi.

‘Sinema çökmeye başladı’

Edinburgh Film Festivali’nde katılan Cox düzenlenen bir panelde “Olan şey, televizyonun eskiden sinemanın yaptığını yapıyor olması. Bence sinema çok kötü bir durumda. Kısmen Marvel, DC ve tüm bunlar arasındaki görkemli unsurlar nedeniyle yerini kaybettiğini düşünüyorum. Ve aslında, sinemanın çökmeye başladığını düşünüyorum. Bir nevi olay örgüsünü kaybediyorsunuz.” dedi.

Oyuncu gözüyle bu filmlere baktığı zaman süper kahraman filmlerinin bir oyuncuya “çok para kazandırdığını” söyleyen Cox, ama çok sayıda çizgi roman filminde oynadığınız zaman bunun oyuncuya iyi gelmedini de anlattı.

Cox, süper kahraman filmlerine tamamen karşı olan isimlerden değil. Kendisi ‘X-Men 2’ filminde rol almıştı. Bunun için onun eleştirisinin önemli olduğu düşünülüyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.