Paul McCartney 51 yıl sonra gitarına kavuştu

Paul McCartney 'Love Me Do' ve 'She Loves You' gibi Beatles'ın kültleşmiş şarkılarında kullandığı bas gitarına yeniden kavuştu. 51 yıl önce çalınan gitar İngiltere'nin Sussex kentindeki bir evin çatısında bulunmuştu.

Kültür Sanat 18 Şubat 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Paul McCartney, 51 yıl önce çalınan gitarıyla.

Paul McCartney 51 yıl sonra tarifsiz bir mutluluk yaşıyor. Sanatçının ‘Love Me Do’ ve ‘She Loves You’ gibi şarkılardaki bas gitarı bulundu. 51 yıl önce Londra’da çalınan gitar yıllar sonra Sussex kentindeki bir evin çatısında bulunmuştu. Sir unvanlı müzisyenin 1961 yılında satın aldığı ve 1972’de çalınan bas gitar yıllar sonra İngiltere’in güneydoğusunda ortaya çıkması bir mucize olarak nitelendirildi.

Paul McCartney’ye ait bas gitarın bulunuş hikâyesiyse oldukça ilginç. 52 yıl önce çalınan gitarını unutamayan müzisyen Höfner marka enstrümanı için ‘Kayıp Bas’ adlı projeye başvurdu. Proje Höfner marka kayıp bas gitarları bulmak amacıyla başlatılmıştı. BBC News’e konuşan Kayıp Bas projesinin arkasındaki ekip “rock and roll tarihinin en büyük gizemi” olarak adlandırdıkları vakayı çözdükleri için heyecan duyduklarını söyledi.

Paul McCartney’in gitarı yıllarca çatıda kaldı

Kayıp bas gitar geçen yıl eylül ayında bulunduğu Sussex’teki evden alındı. Uzun soluklu araştırmanın ardından da orijinalliği Höfner yetkilileri tarafından onaylandı. Orijinal kılıfıyla birlikte teslim alınan gitar çalındıktan kısa süre sonra Sussex’teki bir bara satılmıştı. Paul McCartney tarafından 1961’de Almanya’da 30 sterline satın alınan gitar barda uzun süre kullanıldıktan sonra sahibinin evinin çatısına kaldırıldı, yıllarca orada kaldı.

Paul McCartney’e teslim edilen gitar için şimdilik değer biçilmedi. Ancak 2020 yılında açık artırmada Kurt Cobain’e ait benzer bir bas gitar 5.2 milyon dolara satılmıştı. Höfner yetkilileri 51 yıl sonra bulunan bu gitarın çok daha değerli olduğu görüşünde.

Prince'ten Michael Jackson'a Super Bowl'un unutulmaz şovlarıPrince’ten Michael Jackson’a Super Bowl’un unutulmaz şovları

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.