Roger Waters bildiğimiz gibi: Bu kez Londra’dan Filistin’e destek verdi

Filistin'in özgürlüğü ve bağımsızlığı için yıllardır sözünü esirgemeyen Roger Waters bu kez Filistin’e destek için Londra’da düzenlenen özel bir etkinlikte sahne aldı. Şarkılarını Filistin için söyledi.

Kültür Sanat 22 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Londra’daki Euston St. Pancras Kilisesi'nde düzenlenen etkinlikte Filistin'e destek sloganları atıldı.

Söz konusu işgal altındaki Filistin olunca yıllardır sözünü esirgemeyen isimlerinden başında Pink Floyd’un efsanevi solisti Roger Waters geliyor. Müzisyen İsrail’in Gazze işgalinin ilk gününden itibaren de bu tutumunu devam ettirdi. Kimi zaman sahneden kimi zaman sosyal medya hesaplarından tüm dünyayı Filistin’e desteğe çağıran Waters bu kez de Londra’dan dünyaya seslendi. Waters, Filistin’e destek için Londra’da düzenlenen özel bir etkinlikte sahne aldı.

Konserden önce konuşma yapan Waters, “Benim gibi birçoğunuz gözyaşları içinde yaşıyorsunuz. Çünkü Gazze’deki ve Filistin’in işgal altındaki diğer topraklarındaki kardeşlerimizin yaşadıklarını hissediyoruz” dedi. Ayrıca ‘Wish You Were Here’ şarkısını, “Bu şarkıyı çocukluk arkadaşıma yazdığım düşünülür. Bazen gerçekten de öyle. Ancak bu akşam bu şarkıyı Filistin için söyleyeceğim” diyerek seslendirdi.

Waters şarkılarını Filistin için söyledi.

Waters, İngiltere siyasetinde yeni bir ahlaki yol göstericiye ihtiyaç duyduğunu hatırlatarak “Hepimiz başta Filistinlilerin hakları olmak üzere insan haklarının savaşçısıyız. İnsanlık ruhunun varoluş savaşının askerleriyiz” dedi, kendi ülkesini de eleştirdi.

Londra’daki Euston St. Pancras Kilisesi’nde düzenlenen etkinlilke Waters’ın yanı sıra Yusuf İslam (Cat Stevens) ve rapçi Lowkey (Kareem Dennis) de şarkılarını Filistin için söyledi. İslam, çocuklar ve barış için ‘Wild World/Vahşi Dünya’ şarkısını söyledi, Gazzeli çocukların sesini duyurmak için sahnede olduğunu belirterek “Çünkü onlar en masum, en temiz olanlar ve bunu hak etmiyorlar. Kim masum bir canı öldürürse tüm insanlığı öldürmüş olur ” dedi. Rapçi Lowkey ise Gazze ve Filistin için yazdığı ‘Filistin Asla Ölmeyecek /Palestine Will Never Die’ şarkısını seslendirdi.

Roger Waters Filistin için Kolombiya'dan destek istediRoger Waters Filistin için Kolombiya’dan destek istedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.