Sean Penn: Bugün olsa eşcinsel bir karakteri canlandırmama izin verilmez

Oscar ödüllü oyuncu ve yönetmen Sean Penn eşcinsel bir politikacıyı canlandırdığı 'Milk' filmindeki rolünün bugünkü Hollywood şartlarında kendisine verilmeyeceğini düşünüyor. Bu durumdan da rahatsız: "Muazzam bir aşırılığın yaşandığı bir zamandayız"

Kültür Sanat 27 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Sean Penn kendisine ikinci Oscar’ını kazandıran ‘Milk’ filminde canlandırdığı Harvey Milk rolünü bugün olsa canlandıramayacağını düşünüyor. Bu da bir süredir Hollywood’un tartıştığı bir konuyu yeniden gündeme getirdi.

Her şey Penn’in The New York Times’a verdiği röportajda hakkında merak edilenleri anlattığı ve dönüp kariyerine ilişkin açıklamalar yaptığı röportajla başladı. Penn En İyi Erkek Oyuncu Oscar’ını kazandıran rolle ilgili bir soruda bugün olsa rolün kendisine verilmeyeceğini, çünkü eşcinsel karakterin heteroseksüel aktörler tarafından oynamasının Hollywood’da artık tartışma yarattığını söyledi.

Gus Van Sant’ın yönettiği ‘Milk’ filminde Sean Pean eşcinsel hakları konusunda ABD’de mücadele eden Harvey Milk’in yaşamını canlandırıyordu.

‘İnsanın hayal gücüne karşı bir tavır’

Oyuncu heteroseksüel oyuncuların eşcinsel rolleri oynamasıyla ilgili tartışmalara değinerek eşcinsel bir insanı canlandırmasının “böyle bir zamanda olamayacağını” öne sürdü, “Muazzam bir aşırılığın yaşandığı bir zamandayız” dedi. Bu tür bir tartışmaya zemin hazırlanmasına da karşı usta oyuncu: “Bu, insan hayal gücüne karşı ürkek ve sanatsız bir politika.”

2008 yapımı, Gus Van Sant’ın yönettiği film eşcinsel hakları konusunda ikon kabul edilen Harvey Milk’in yaşamını anlatıyordu. Harvey Milk San Francisco Şehir Meclisi’ne seçilerek ABD’de eşcinselliğini saklamadan devlette üst düzey yöneticiliğe seçilen ilk kişi olmuştu.

Bu uzun süredir Hollywood’un tartışmalı konularından biri. Öte yandan eşcinsel rollerini heteroseksüel oyuncuların canlandırmaması gerektiğine ilişkin Hollywood’da yayılan görüşe daha önce Benedict Cumberbatch da karşı çıkmıştı. ‘The Power of the Dog’ adlı filminde 1920’lerde yaşayan gizli eşcinsel bir kovboyu canlandırdığı performansıyla büyük beğeni toplayan İngiliz oyuncu heteroseksüel oyuncuların eşcinsel karakter canlandırmasıyla ilgili şiddetli tartışmalar için şu yorumu yapmıştı: Kimlerle birlikte olduğumuzu herkesin bilmesi gerekli mi? Cinsel geçmişimizdeki tüm mahrem anlarımızı açıklamak zorunda mıyız? Hiç sanmıyorum.

İki çocuğu olan çift 1989’da boşanmıştı.

Penn röportajında 1985-1989 yılları arasında evli olduğu şarkıcı Madonna’ya şiddet uyguladığına dair ortaya atılan iddialar hakkında da konuştu. Penn Madonna’nın polisi arayıp evdeki silahlar konusunda endişesini dile getirdiği için bir gün eve çok sayıda polisin baskın yaptığını söyledi.

Penn, Madonna’ya “Dışarı gelmiyorum, kahvaltımı bitireceğim” dediğini, daha sonra evdeki camların kırıldığını ve polislerin kendisini kelepçelediğini belirtti.  Madonna’dan “sevdiğim biri” diye bahseden Penn 1989’da sona eren evliliğinin ardından oyuncu Robin Wright ile evlenmişti.

Madonna, Frida Kahlo'nun elbisesini giydi, eldivenlerini taktı: Saygı duruşu mu saygısızlık mı?Madonna, Frida Kahlo’nun elbisesini giydi, eldivenlerini taktı: Saygı duruşu mu saygısızlık mı?

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.