Sotheby’s Monet, Picasso ve Bacon tablolarını satışa çıkarıyor: Her biri 8 milyon euro

Paris'teki ilk Empresyonist serginin 150. yıldönümünde, Empresyonizmin ustası Claude Monet'nin eserleri Sotheby's'de satışa çıkıyor. 6 Mart'ta Londra'da gerçekleşecek müzayedede Pablo Picasso ve Francis Bacon'ın tabloları da yer alıyor.

Kültür Sanat 3 Mart 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Picasso'nun tablosu satışa çıkarılan eserler arasında.

Londra 6 Mart’ta önemli bir müzayedeye evsahipliği yapmaya hazırlanıyor. Sanat tarihinin dönüm noktalarından Paris Sergisi’nin 150. yılında empresyonist ressamların eserleri yeni sahiplerini bulacak. Empresyonizm akımının bir sergi aracılığıyla ilk kez sanatseverlerle buluştuğu bu tarihi olayın yıldönümünde gerçekleşecek müzeyede Alfred Sisley, Pablo Picasso ve Francis Bacon gibi daha geç dönem ressamların eserleri de yer alacak.

Monet’nin ‘Giverny’de Bahar’ tablosu yeni alıcısını bulacak.

Londra’daki müzayedede Claude Monet’nin 1885 tarihli ‘Giverny’de Bahar’ adlı tablosu satışa çıkacak eserler içinde en popüleri. 8 milyon euro değer biçilen tablonun bunun çok üzerinde bir bedelle satılacağına ise kesin gözüyle bakılıyor. Müzayedenin bir diğer önemli eseri ise Pablo Picasso’nun 1904 tarihli dokunaklı portresi ‘Luis Vilaro’. 8 milyon euro değer biçilen tablonun da bunun çok üzerinde bir bedelle satın alınacağı tahmin ediliyor.

Müzayedede yer alacak bir diğer eser ise Francis Bacon’a ait. Sanatçının 1970 yılında resmettiği ve yarım yüzyıldan uzun bir süre sonra ilk kez piyasaya çıkan George Dyer portresi için de biçilen fiyat 8 milyon euro. Tablonun hikâyesi ise Bacon ve Dyer’ın çalkantılı ilişkisinden izler taşıyor. Francis Bacon ile ilham perisi George Dyer ilk kez 1963’te tanıştı. Kısa sürede çalkantılı bir aşk ilişkisi kurdular. İnişli çıkışlı ilişkinin yansımalarını Bacon’ın tablolarında da görmek mümkün. Dyer, Francis Bacon’ın 40’tan fazla resimde yer alıyor.

Tablo Rembrandt'a ait çıkınca fiyatı bine katlandıTablo Rembrandt’a ait çıkınca fiyatı bine katlandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.