Taylor Swift bu kez de Michael Jackson’ı geçip rekoru kırdı

Geçen yıl Time dergisi tarafından Yılın Kişisi seçilen Taylor Swift rekorlar kırmaya devam ediyor. İngiltere'deki turnede Wembley Stadyumu'nda sekiz kez konser veren sanatçı Michael Jackson'un yedi konserlik rekorunu ele geçirdi.

Kültür Sanat 23 Ağustos 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı

Taylor Swift rekorlar hanesine bir yenisini daha yazdırdı. Ünlü şarkıcı Eras Turnesi’nin Avrupa ayağını Wembley Stadyumu’nda sürprizlerle dolu rekor kıran bir konserle tamamladı.

Swift turnesinde Wembley’de sekiz kez konser verdi. Bu bir rekor. Önceki rekor 1988’deki Bad Tour’unda yedi kez stadyumda sahne alan Michael Jackson’a aitti.

“Beni tek bir turda Wembley’de sekiz kez çalan ilk solo sanatçı yaptınız” diyen sanatçı hayranlarına “Bunun için size asla ama asla yeterince teşekkür edemeyeceğiz” dedi.

Sadece İngiltere’de yaklaşık 1.2 milyon kişiye konser veren Swift, BBC’nin haberine göre İngiltere  ekonomisine yaklaşık 1 milyar sterlin katkı sağladı.

Konser belgeseli rekoru hala Michael Jackson’da

Lakin Swift stadyum konseri konusunda Michael Jackson’ın rekorunu kırmış olsa da konser belgeseli konusunda şimdilik Michael Jackson’ı geçemedi. Boxoffice Mojo’nun rakamlarına göre Taylor Swift’in ‘Eras Tour’ belgeseli tüm dünyada 262 milyon dolar hasılat elde etti. Jackson’ın ‘Bad’ albümü için çıktığı turnenin belgeseli ‘This is It’  ise 267 milyon dolarlık bir hasılatla kendi alanında en çok izlenen belgesel.

Her şey Taylor Swift için: Londra'da eşi benzeri görülmemiş önlemlerHer şey Taylor Swift için: Londra’da eşi benzeri görülmemiş önlemler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.