Windsor Kalesi’nde özel konser: Tanrı, Katy Perry’yi korusun

Dünya, bu hafta sonu Britanya adasındaki görkemli törenlere kilitlendi. Kral 3. Charles'ın cumartesi gerçekleşen taç giyme töreni sonrası pazar akşamı da ünlü müzisyenlerin sahne aldığı konser serisi milyonları ekran başına bağladı. Gecenin yıldızı ise Amerikalı müzisyen Katy Perry oldu.

Kültür Sanat 8 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Dünya bir hafta sonunu Britanya adasındaki törenleri izlemekle geçirdi. Cumartesi gerçekleşen Kral 3. Charles’ın taç giyme töreninin ardından kutlamalar tüm hafta sonuna yayıldı. Kutlamaların en ilgi çeken ayağı ise kuşkusuz konser serisi oldu. Hangi sanatçıların sahne alacağı uzun bir süre merakla beklenen törenlerin yıldızının Katy Perry olacağı açıklanmıştı. Lady Diana’nın yakın arkadaşı Sir Elton John’ın yanı sıra Adele gibi isimlerin sahne almayı reddettiği konser serisinin kapanışı Amerikalı müzisyen Katy Perry ile gerçekleşti.

Temelleri bin yıl önce atılan ve geçen yüzyıl geçirdiği kapsamlı yenileme çalışması sonrası şimdiki halini alan Windsor Kalesi’nde gerçekleşen konserde 38 yaşındaki Katy Perry, Kral 3. Charles’ın taç giyme kutlamalarına noktayı koydu. Tartışmaların gölgesinde merakla beklenen konserde Katy Perry, Pazar akşamı sevilen şarkılarını seslendirdi. Take That grubu ve Lionel Ritchie’nin de sahne aldığı gecede tüm performansları Kral 3. Charles ve eşi Kraliçe Camilla da izledi. Konseri anbean takip eden İngiliz medyası Katy Perry’nin performansına sayfalarında geniş yer verdi.

Lang Lang ve Nicole Scherzinger aynı sahnede

Londra’nın yaklaşık 40 kilometre batısında yer alan Buckingham Sarayı ve Edinburgh Şatosu ile Kral 3. Charles’ın üç resmi konutundan biri olan Windsor Kalesi’ndeki  konseri 20 bin kişi izledi. Konserde sahne alan isimlerden bir diğeri de dünyaca ünlü İtalyan tenor Andrea Bocelli oldu. Saatlerce süren konserin ilk bölümünde klasik müziğin sevilen piyanistlerinden Lang Lang, Nicole Scherzinger ile birlikte aynı sahneyi paylaştı.

Kral 3. Charles konserde dans etti

Adeta tek günlük bir festivale dönüşen konser serisinde unutulmaz anlardan biri Lionel Ritchie’nin performansı esnasında yaşandı. Prens William’ın bir konuşma gerçekleştirdiği konserde Kral 3. Charkes, pop müziğin efsane ismi Ritchie’nin ‘All Night Long’ şarkısına dansıyla eşlik etti.

Ed Sheeran’dan yeni albüm: Hayat devam ediyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.