Yan Oda: Eski eşlerin gölgesinde

Star TV’de yayınlanan ‘Yan Oda’nın dördüncü bölümünde geçimsiz iki ailenin gençleri Taylan ve Şelale birbirlerinden hoşlandıklarını fark etti. Yeni evli çiftimiz Sevgi ve Fikret’in ilişkisininse eski eşleriyle sınanacağı kesinleşti.

Kültür Sanat 31 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Geçen hafta iki ailenin üvey kardeşleri arasındaki öpüşme krizi kapanacağına büyümüştü. Yanlış anlaşılma giderildikten sonra cici-kardeşler Taylan ve Şelale (Onur Seyit Yaran, Derya Pınar Ak) dertleşmek için sarılırken yine yakalandı ve yeni bölüme ‘32. Gün’ün Türk solu kavgasını aratmayan bir kaosla girdik.

Dün bir bugün iki

İkilinin bir araya geleceği tahmin ediliyordu da ortalığı ayağa kaldırıp yanlış anlaşılma var diye dil döktükten sonra hangi ara bile isteye öpüşme kıvamına geldiler? O ara izleyicilerin tamamı çay almaya mı gitti? Asıl tuhafı, Taylan’ın yıllardır gözlerine gözükmeyen annesi İlknur’un (Başak Daşman) oğlu tam öpüşme arifesindeyken ortaya çıkmaya karar vermesi. Taylan’ın hiç başlamaması gereken bir ilişki olduğu konusunda bizimle hemfikir olduğu için mi bu romantizmi böldü, göreceğiz.

Teker teker gelin

Gençlerin üvey kardeş olmasına vesile olan ebeveynleri Sevgi ve Fikret (Şevval Sam, Caner Cindoruk) geçmiş ilişkilerindeki yaraları birbirlerine de yansıtıyorlardı. Bu bölüm eski eşlerin yalnızca isimleri değil, en azından birinin cisminin de hortlamasıyla geçen haftaki tahminimiz doğru çıktı. Fikret’i uzaktan gözetleyen kadın gerçekten de eski eşiymiş.

Geçen bölüm eski kocasının yanına hesap sormaya giden Sevgi bu bölüm yine giderek Fikret’in içindeki uyumayan şüphe devine bir de kafein yüklemiş oldu. Haftaya beyefendiyle de tanışırız.

Dizi yansıması

🔴 Yan karakterleri de yavaş yavaş tanıyoruz. Fikret’in eniştesi Selim (Mehmet Bilge Aslan) ailenin tek iyi niyetli bireyi. Ama iyi niyeti saflık tarafına çoktan geçmiş, zira fesat eşiyle paylaştığı sırların nelere sebep olacağını çözememiş. Sevgi’yle evliliği konusunda Fikret’in şüphelerini dizginleyen Selim enişte şimdiden izleyicinin favorisi oldu.

🔴 Fikret’in erkek kardeşi Ferhan’a (Bülent Polat) gelelim. Üçkâğıtçı Ferhan, abisinin hiç onaylamadığı evliliğinden kendine eğlence, diziye de entrika devşirme peşinde: Sevgi’nin saf kardeşi Selda’ya (Nezaket Erden) yanaşıp ilgiler iltifatlar yağdırıyor. Yerli dizi genlerimize güvenerek diyoruz ki Ferhan bu oyunun sonunda Selda’ya gerçekten âşık olur.

🔴 İşte Selim eniştemiz burada da devreye girip önceden de bizden puanlar almıştı. Yine aynı hislerimize güvenerek diyoruz ki iyi kalpli (ve maalesef evli) olan Selim de Selda’ya âşık olur. Kocaman evde kan bağı bulunmayan bu kadar insan varken senaristleri zapt edemeyeceğimizi biliyorsunuzdur.

🔴 Dizinin mizahını yasladığı Cevale anne (Melek Baykal) sayesinde klasik laf sokmalı gergin sofra sahnelerine yeni bir soluk geldi. Laf yine itinayla sahibine çarpılıyor (yemek sofrasında huzura hiçbir dizide yer yok) ama bu dizide bu klişe en azından eğlenceli şekilde aktarılıyor. Dizinin kendi türündeki klişeleri tiye aldığı bir noktaya evrilmesi ilginç olabilir.

Gözden kaçmayan detaylar

🔴 Şelale’nin yaşı ve eğitim düzeyi meselesine hâlâ girilmediği gözümüzden kaçmadı. Eski erkek arkadaşının şu an üniversite son sınıfta olduğunu öğrendiğimiz Şelale, yine kendinden büyük (ama ne kadar büyük olduğunu bilmediğimiz) cici-kardeşi Taylan’la yakıştırılıyor. İzleyicinin artık dikkat ettiği reşitlik meselesinin diziye çelme takmasını istemiyorlarsa Şelale’nin yaşı ve partner dengesini iyi oturtmaları gerek.

Künye
Yayın mecrası: Star TV
Yapım:  OGM Pictures
Yapımcı: Onur Güvenatam
Yönetmen: Çağrı Vila Lostuvalı
Senaryo: Bekir Baran Sıtkı, Rana Mamatlıoğlu
Müzik: Atakan Ilgazdağ, Şahin Kurnaz
Oyuncular: Şevval Sam,  Caner Cindoruk,  Nazan Kesal,  Melek Baykal,  Onur Seyit Yaran,  Derya Pınar Ak,  Derya Karadaş,  Nezaket Erden,  Bülent Polat, Mehmet Bilge Aslan,  Başak Daşman, Özge Özder, Nazlı Çetin,  Nilsu Yılmaz,  Samet Kaan Kuyucu, İrem Kübra Bakırtaş.

Yan Oda: Geçmişin yaralarıYan Oda: Geçmişin yaraları

'Yan Oda': Entrika ayağınıza geldi!‘Yan Oda’: Entrika ayağınıza geldi!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.