Yoksa onlar öldü mü sanıyorsunuz? Hâlâ para kazanıyorlar

Marilyn Monroe, Michael Jackson, Whitney Houston, Prince, Bob Marley ve John Lennon gibi efsaneler söyledikleri ve yaşantılarıyla 20. yüzyıla damga vurdu. Bıraktıkları izlerin yanı sıra telif ve benzeri gelirleri sayesinde ölümlerinin üzerinden yıllar geçse de çok kazanmaya devam ediyorlar.

Kültür Sanat 2 Kasım 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Popüler kültürün ikonu haline dönüşmüş isimler ölümlerinden sonra bile servet kazanmaya devam ediyor. Forbes’un yayınladığı bir liste bunu doğrular nitelikte. 2023 yılına dair verileri paylaşan derginin araştırmasına göre ölümünden sonra dahi çok kazanmaya devam eden isimler oldukça dikkat çekici. Listede yer alan tüm isimlerin serveti elbette vâris olarak belirlediği kişi ya da kurumlara gidiyor.

Marilyn Monroe hâlâ çok kazanıyor

Listede kendisine yer bulun isimler arasında bir pop ikonu olan Marilyn Monroe var. Hollywood yıldızı ölümünden 61 yıl sonra da telif gelirleri sayesinde toplamda 10 milyon dolarlık bir servet elde etti. 2016 yılında hayatını kaybeden efsane golfçü Arnold Palmer, ölümünden geçen zamanda 10 milyon dolarlık bir gelir daha elde etti. Forbes’un hazırladığı listenin üçüncü sırasında Beatles grubunun efsanevi gitaristi George Harrison var. 2001 yılında hayatını kaybeden Harrison, ölümünden 22 yıl sonra dahi 14 milyon dolar kazanmış durumda.

Amerikalı efsane müzisyen Bing Crosby, ölümünden 46 yıl sonra dahi çok kazanmaya devam ediyor. Crosby, aradan geçen yıllarda 14 milyon dolar telif geliri elde etti. Reggae müziğinin unutulmaz ikonu Bob Marley, ölümünün ardından geçen 40 yılda 16 milyon dolarlık bir servet kazandı. 1980 yılında suikasta kurban giden Beatles’ın kurucusu John Lennon’ın ölümünden sonraki serveti ise 20 milyon doları geçmiş durumda.

1980’li yıllara damgasını vuran Whitney Houston, ölümünün üzerinden geçen 11 yılda servetine servet katmaya devam etti. Forbes’un hazırladığı listeye göre yıldız ismin geliri bu sürede 30 milyon dolar arttı. Hayatını  kaybettiği 2016’dan bu yana üç albümü çıkan Prince, bu sayede 30 milyon dolardan fazla gelir elde etti. Saydığımız isimler kuşkusuz hatırı sayılır bir kazanç sahibi oldu. Ancak hiçbiri rock müziğin kralı Elvis Presley’in gelirine erişemedi. 46 yıl önce hayatını kaybeden Presley, ölümünden sonra 100 milyon dolar kazandı. Presley’i geçebilen tek isimse popun kralı Michael Jackson oldu. 14 yıl önce aramızdan ayrılan Jackson 115 milyon dolarlık bir servet elde etti.

Müzik Radarı: Sanki yıllar hiç geçmemiş gibi, karşımızda The Rolling StonesMüzik Radarı: Sanki yıllar hiç geçmemiş gibi, karşımızda The Rolling Stones

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.