Dolandırıcıların film gibi yöntemi: Ben Brad Pitt, projelerime para yatır, ilişkimiz, geleceğimiz olsun

İspanya'da iki kadın internet üstünde Brad Pitt'le konuştuğunu ve duygusal bir ilişki kurduğunu zannederek 325 bin euro kaptırdı.

Popüler 25 Eylül 2024
60 yaşındaki Brad Pitt hala en beğenilen oyunculardan.

İnternet üstünden insan kandırıp dolandırmanın ürkütücü derecede kolay olduğu günümüzde özellikle bazı gruplar buna daha çok maruz kalıyor.

İspanya’da da siber suçlular tam olarak bu grupların peşine düşerek amacına ulaştı. Polisin verdiği bilgiye göre sosyal medya hesaplarını takip ederek psikolojik profilini çıkardıkları kurbanlarından ‘sevgi eksikliği çeken, depresif ve savunmasız’ halde iki kadını seçti.

Dolandırıcılar  kadınlarla Oscar ödüllü oyuncu Brad Pitt’in hayran sayfası üzerinden iletişime geçti. Brad Pitt olduklarına ikna ettiler ve yine polisin verdiği bilgiye göre kadınlar oyuncuyla duygusal ilişki kurduğuna inandı.

Dolandırıcılık çetesinin üyeleri aslında var olmayan projelere yatırım yapmaya ikna etti kadınları ve Endülüs’te yaşayan kadından 175 bin euro, Bask bölgesinde yaşayan kadından 150 bin euro koparmayı başardı.

Mağdur kadınlarla dolandırıcılar arasındaki konuşmalar öyle bir seviyeye geldi ki kadınlar Whatsapp’tan kendilerine romantik bir ilişki ve gelecek vaat eden Brad Pitt’le sohbet ettiklerini sandı.

Endülüs’ün kuzeyinde düzenlenen operasyonla çetenin liderinin de aralarında olduğu beş kişi gözaltına alındı. Evlerinde bulunan cep telefonları, bilgisayar ve banka kartlarına da elkondu. Polis mağdurların 85 bin eurosunu kurtarmayı başardı.

Geçen yıl yine İspanya’da bir kadın Brad Pitt’le konuştuğu ve onunla bir filmde rol alacağını düşünerek parasını kaptırmıştı. Bu arada Pitt’in yeni sevgilisi Ines de Ramon da İspanyol.

Brad Pitt asfaltı ağlatacak: 300 milyon dolarlık film!Brad Pitt asfaltı ağlatacak: 300 milyon dolarlık film!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.