Rapçi ‘Diddy’nin iki evine askeri harekat gibi operasyon: Beş cinsel suç iddiasıyla soruşturuluyor

Seks ticareti ve cinsel saldırı iddialarıyla ilgili olarak soruşturulan ünlü rapçi Sean 'Diddy' Combs'un Miami ve Los Angeles'taki evlerine eşzamanlı polis baskını yapıldı.

Popüler 27 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Davalar Sean 'Diddy' Combs'un işbirliklerini olumsuz etkiledi; markalar ilişkilerini kesti ortak projeleri sonlandırdı. Fotoğraf: Shutterstock

Diddy lakaplı ABD’li rap yıldızı Sean Combs bir süredir aralarında seks ticareti ve tecavüzün de olduğu seks suçlarından soruşturuluyor. Diddy’nin Los Angeles ve Miami’deki iki evine önceki gün eş zamanlı olarak polis baskını yapıldı. CNN.com’a konuşan bir kaynak operasyonun seks kaçakçılığıyla ilgili olduğunu bir soruşturma kapsamında yapıldığını doğruladı.

Eski kız arkadaşı Casandra “Cassie” Ventura geçmişte defalarca tecavüzüne uğradığını ve fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kaldığını iddia ederek Diddy aleyhine dava açmıştı. İkili Kasım 2023’te uzlaşma yoluna gidince dava düşmüştü.

Uzlaştı ama suçu kabul etmiyor

Diddy’nin avukatları o dönemde ‘Uzlaşma yoluna gitmenin suçun kabulü anlamına gelmediğini’ söylese de ilerleyen günlerde yeni davalar açıldı. Bunlardan bir seks ticareti diğeri eski bir erkek çalışanının açtığı tecavüz davasıydı.

Bu iddiaları reddeden Combs “Sessizce oturdum ve insanların itibarımı yok etmeye çalışmalarını izledim. Ama şunu söyleyeyim, iddia edilen korkunç şeylerin hiçbirini ben yapmadım. İsmim, ailem ve gerçekler için mücadele edeceğim” demişti.

Los Angeles ve Miami’de (üstte) iki evine baskın düzenlendi. Fotoğraf: CNN

Diddy’nin avukatı önceki gün yapılan polis baskınından sonra “Arama emirleri uygulanırken askeri düzeyde aşırı güç kullanılmıştır” dedi: “Yetkililer tarafından sergilenen aşırı güç gösterisi ve düşmanlığın ya da çocuklarına ve çalışanlarına yapılan muamelenin hiçbir mazereti yok.”

54 yaşındaki Sean Diddy Combs’un nerede olduğu bilinmiyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.