Akşener’den geçmiş seçimlere dair: Varsayalım tüm suç benimdir

İYİ Parti lideri Akşener, geçmiş seçimlere dair yaptığı konuşmada ‘Başaramadık, varsayalım suç benimdir’ dedi, sonra suçu ‘tahterevalli sisteminden mutlu olan sisteme’ attı.

Siyaset 11 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Balıkesir’deki bazı ilçe belediye başkan adaylarının tanıtıldığı teşkilat buluşmasında ‘hem geçmiş defterleri’ açtı, hem önümüzdeki yerel seçimlere ilişkin iddialı sözler söyledi.

‘Türk milletinin kendilerine haklarını bir gün teslim edeceğini’ söyleyen Akşener, geçmiş seçimleri hatırlatarak “Başaramadık. Şu sebeple, bu sebeple başaramadık. Varsayalım bütün suç benimdir. Dolayısıyla bu başarısızlığın sebebi nedir; Bu tahterevalliden mutlu ve memnun olan sistemdir. Bu sistemden beslenen kişilerdir, kişiliklerdir. Biz buna karşıyız. Biz buna karşı olduğumuz için bulunduğumuz partilerden ayrılarak bir büyük mücadeleyle bir araya geldik” diye konuştu.

Seçime ittifaksız girmelerine nedenler buldu

Akşener, yerel seçimlere ittifak yapmadan kendi adaylarıyla katılacaklarını anımsattı.

Belde, ilçe, il merkezi ve büyükşehirlerdeki stratejilerine değinen Akşener, şunları kaydetti:

“Bu aday arkadaşlarımızın ilçelerde, beldelerde, illerde ve büyükşehirlerde kazanmalarını sağladığımız zaman neyi ortaya koyacağız? Bu ülkeyi yöneten partisin. diyeceksin ki ‘Eyvah. Artık insanları uyutamayacağım. Çünkü seçmen millet, benim kulağımın yarısını morarttı.’ Diğer taraf da diyecek ki ‘Eyvah. Yan gel Osman devri bitti. Benim kulağımın yarısı da morardı.’ İYİ belediyeciliği, sosyal belediyeciliği ortaya koyan ve kayırmayan, çalmayan çaldırmayan, objektif hukuka uygun, adalete uygun bir belediyeciliği hayata geçirdiğimiz andan itibaren ne olacak biliyor musunuz; 2028’de herkesin eteği tutuşacak, herkes hoplayacak ve herkes gelecek tek tek seçmenin gözünün içine bakacak.”

İmamoğlu Akşener'in ablasının cenazesine katıldıİmamoğlu Akşener’in ablasının cenazesine katıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.