CHP’de ülkücü danışman kargaşası: Merak edilenleri Eren Erdem’e sorduk

CHP’de ülkücü danışman tartışması sürüyor. CHP’den bugün ‘4 Haziran’da görev süresi bitti’ açıklaması geldi, Ulukuş ise görevden almayı yalanladı. Atamanın 31 Mayıs’ta yapıldığı da ortaya çıktı. 10Haber’e konuşan Eren Erdem, 4 günlük görev süresi için “Aranızda tartışabilirsiniz” dedi.

Siyaset 7 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Cumhuriyet Halk Partisi’nde eski Zafer Partili Gökşen Anıl Ulukuş’un CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanı olmasıyla ilgili tartışma sürüyor.

Zafer Partisi’nin gençlik yapılanması olarak bilinen Ayyıldız Hareketi’nin kurucu genel başkanı olan Ulukuş, 4 Temmuz’da sosyal medya hesabından Kılıçdaroğlu’nun danışmanı olarak atandığını duyurmuştu. Ulukuş’un paylaşımı sonrası CHP içinden başta gençlik kolları olmak üzere tepkiler gelmişti.

Yöneticilik yaptığı dönemde gençlik politikalarıyla ilgilenen ve gençlik kolları kökenli CHP İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen, atamaya tepki gösteren isimlerin başında geliyor. Gökçen’in sosyal medya gönderisini CHP’nin Whatsapp’taki basın grubunda paylaşan İlayda Çağla Koçoğlu’nun paylaşımı da Kılıçdaroğlu’nun basın danışmanlarından Taner Ay tarafından silinmişti. Koçoğlu, grubun yöneticisi olmaktan çıkarılmıştı.

Öte yandan Gençlik Kolları Sekreteri Ozan Işık, atamayı kabullenmediğini açıklamıştı.

CHP’den ‘4 Haziran’da görevden alındı’ açıklaması

Tepkiler sürerken CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, bugün bir açıklama yayınladı. Açıklamada “Çeşitli basın ve yayın organlarında yer alan, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘danışman atamaları’ yönündeki tartışmalar gerçeği yansıtmamaktadır. 4 Haziran 2023 öncesi atanan tüm danışmanların görevi sona ermiş olup, ilgili tarihten sonra Engin Özkoç , Hacer Foggo ve Özgür Yici dışında danışman atanmamıştır” denildi.

Açıklamanın ardından sosyal medya hesabından bu duruma tepki gösteren Ulukuş, parti yönetemini eleştirdi. Ulukuş, “Baskılara dayanamamış olabilirsiniz ama her şeyin bir usulü var! ‘Gerçeği yansıtmıyor’ şeklinde itibar zedeleyici bir tavır CHP’ye yakışmıyor. Sayın genel başkana danışmanları görevden alması sonrası en az dört kere ‘Ben hâlâ danışman mıyım?’ diye sordum. Her seferinde ‘Burada 90 tane danışman vardı, bu karar onlar için. Sen devam et’ cevabını aldım. Kaldı ki ilk açıklamayı yaptığım gün yine konuştuk” dedi.

Atamanın belgesi çıktı

Anıl Ulukuş’un seçimlerden 3 gün sonra 31 Mayıs’ta atamasının yapıldığı öğrenildi. Görevi 4 sürdü.

Öte yandan Ulukuş’un genel başkan danışmanı olarak atandığına dair resmi yazı da ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu imzalı yazıya göre, Ulukuş’un 31 Mayıs’ta danışmanlık görevine getirildiği bilgisi yer alıyor. Kılıçdaroğlu’nun kararıyla 4 Haziran önce atanan tüm danışmanların görevine son verilmişti.

CHP Gençlik Kolları’ndan Kılıçdaroğlu’a açık tavır: Kongrede aktif rol oynayacağız

CHP kişilerin açıklamalarına cevap vermez

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, 10Haber’e yaptığı açıklamada “Benim açıklamam ile ilgili yapılan yorumlara cevap vermiyorum. Partinin kurumsal görüşlerini herhangi bir kişiyle polemik konusu haline getiremem. CHP kişilerin açıklamalarına cevap vermez” yanıtını verdi.

Erdem, “Bu konuda Genel Başkanımızın 4 Haziran öncesi yapmış olduğu danışman atamalarının tamamının bu tarih itibarıyla görevleri sona ermiştir. Yeni MYK alanları ihdas edilmiştir. Bu alanlar içerisinde bazı arkadaşlarımız sona ermiş olan ve çeşitli konseptlerde atanan kişilerle çalışabilir ya da çalışma tercihinde bulunmayabilir. Burada ilkesel olarak Genel Başkanımız aktif danışmanlarının görevi sona ermiştir. Ondan sonra  Namık Tan dış politikadan sorumlu olarak atanmıştır, Engin Özkoç örgütlerden sorumlu olarak atanmıştır, Özgür Yici yerel yönetimlerle ilgili bir fizibilite çalışması yapmak  için atanmıştır. Bugün de Hacer Foggo’nun ataması yapılacak” dedi.

CHP’de danışman atamasına tepkiler bitmiyor

‘Aranızda tartışabilirsiniz’

Erdem, yanlızca dört gün görevde kalan Ulukuş’un görev süresiyle ilgili soruya ise “Bu konuyu aranızda tartışabilirsiniz. Benim bu konuda söyleyeceğim bir şey olmaz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin özel alanlarla ilgili yaptığı atamalar olmuştur. Sosyal medyayla ilgili biri atandıysa eğer, MYK’da sosyal medya alanı ihdas edildiğinde bu danışmanlık sona erdiğinde sosyal medyanın başındaki kişisel otururlar bakarlar bize faydası varmı, yararı var mı , çalışma konseptimize uyuyor mu gibi değerlendirmelerin yaparlar, ister çalışırlar, ister çalışmazlar. Bu Genel Merkez’in takdiridir” diye yanıt verdi.

Bugünkü açıklama Foggo’nun atamasını duyurmak içinmiş

Günlerdir süren tartışmayla ilgili açıklamanın neden bugün yapıldığıyla ilgili “Açıklamanın bugün yapılmasının sebebi şudur; Hacer Foggo ataması bugün yapılıyor. Biz onu duyurmak için açıklamayı bugün yaptık. Kamuoyundaki bu tartışmayı ciddiye alamayız. Kamuoyu açıklamamıza rağmen böyle bir danışmanlığın devam ettiğine kanaat getirmişse bizim her gün duyuru mu yapmamız lazım. Bu siyasi iletişime aykırıdır. Bunu bazı gazeteci arkadaşlarımız ısrarla kaşıyorsa, haber takibi yapmıyorlar demektir. 4 Haziran’daki genelgenin yansımalarını okumamışlar” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun yeni danışmanı her yerde

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.