CHP’nin 24 saatlik ‘Eğitim Maratonu’ bakanlığa takıldı, adres değişti

Eğitimdeki sorunlara, atanamayan öğretmenlere, yeni müfredata dair sorunların konuşulması için CHP 'Eğitim Maratonu' başlattı. 24 saat sürecek maratonun Milli Egemenlik Parkı'nda yapılmasına izin verilmedi.

Siyaset 18 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
CHP'nin eğitim maratonu.

CHP eğitimdeki sorunlara dikkat çekmek için 24 saat sürecek eğitim maratonu düzenleme kararı aldı. Perşembe günü saat 10.00’da başlayıp cuma saat 10.00 sıralarında bitmesi planlanan maratonun adresi Meclis Parkı olarak bilinen Milli Egemenlik Parkı olacaktı, ama İçişleri Bakanlığı’yla anlaşılamadı ve yeni adres Anıtpark olarak duyuruldu.

Maratona CHP’li siyasetçilerin yanı sıra eğitim fakültelerinden akademisyenler, uzmanlar, araştırmacılar, sendika uzmanları, siyasetçiler dahil olmak üzere 100’ün üzerinde konuşmacı katılacak. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş da konuşmacı olacak. Maratonun açılış konuşmasını CHP lideri Özgür Özel yaptı.

Milli Egemenlik Parkı’nda konuşmalarına izin verilmemesine tepki gösteren Özel “Bu kadar barışçıl bu kadar çözüm öneren bilimsel bir etkinliğin dahi devletin polisine kanunsuz emirler verilerek engellemeye çalışan bir zihniyetle karşı karşıyayız. Dertleri bahaneler efendim dün oraya hayvan severler geldi, burayı ele geçirecekler, burayı bırakmayacaklar, sizin için açarsak onlar da kalır. Kalsın zaten. Sen Meclis’e hayvanları katledecek öldürecek düzenlemeyi getir, buna isyan edenler sesini duyurmaya çalışsınlar, ‘efendim milli egemenlik parkını hayvan severler ele geçirmesin’ Milli egemenlik demek milletin dediğinin olması demek” dedi.

‘Erdoğan atanamayan öğretmenler üzerinden Ecevit’e yükleniyordu’

AK Parti’nin atanmayan öğretmenlerle ilgili sorumluluğunu öğretmenlere yüklediğini belirten Özel bu konunun 2002 yılında yani AK Parti’nin iktidara geldiği seneye dayandığını hatırlattı. O dönem atanmayan 68 bin öğretmen olduğunu ifade eden Özel “Erdoğan rahmetli Ecevit’e yüklenirdi, ‘Madem atamayacaktın niye okuttun?’ Şimdi o haklı sorunun o gün verilemeyen 68 bin cevabı vardı bugün verilemeyen 1 milyon cevabı var. 1 Milyon evladımız okutuldu ama atanmadı. Ben bu maratonun sembolik ilk 100 metresini koşmak için buradayım” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nda çok fazla bakan değiştirildiğini vurgulayan Özel şunları söyledi:

“En çok bakan değiştirilen bakanlık kültür sanatla birlikte burası. Burası adalet ve kalkınma partisinin yaz-boz tahtası. Yapıyorlar bozuyorlar. Burası AKP’nin en çok kendi kendine devri sabık sağladığı alan. Birbiri ile en kavgalı bakanları mevcut önceki ve sonraki milli eğitim bakanları. Her gelen milli eğitim konusundaki muhabirleri topluyor yağacağı reformu anlatıyor öncesinde nasıl bir enkaz aldığını, eğitimi çözemeden öbür sorunların çözülemeyeceğini o işi de kendisinin yapacağını söylüyor. Bu hikayeye bütün Türkiye’nin inanmasını bekliyorlar sonra o bakanı yollayıp yenisini getiriyorlar. Türkiye bu tuhaf olmaması gereken çekişmelerle yıllarını heba etti gitti. Bir tek sebebi var bir doğruda birleşmek için mutabakat lazım.

ÇEDES tam bir çağ dışılık geri kafalılıktır. Özellikle 24 saat boyunca burada yapılacak birbirinden değerli değerlendirmeleri not alacağız. Bu 24 saatlik maratonun takip edenler ve edemeyenler için özetini çıktılarını geliştirilmesi gereken alanlar varsa onlarla birlikte bu 24 saati TC tarihine yapılan yanlışları anlattığımız bir şerh olarak düşeceğiz. Ama esas gelecekte yapacağımız doğruların başlangıç noktası olarak not edeceğiz.”

Özgür Özel'den ÇEDES tepkisi: Kubilay'ın kafasını kesenlerin mezarına çocukları götürenlerden fayda gelmezÖzgür Özel’den ÇEDES tepkisi: Kubilay’ın kafasını kesenlerin mezarına çocukları götürenlerden fayda gelmez

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.