Erdoğan, Kobani Davası’nın kritik gününde kürsüden Demirtaş’a Kobani olaylarıyla yüklendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Diyarbakır ziyaretine ilişkin hazırlanan afişlerde Diyarbakırlı yazarın kitabının ismi kullanıldı. Yazar Şeyhmus Diken duruma tepki göstererek "Bir bu kalmıştı, elde avuçta" dedi.

Siyaset 15 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün depremin vurduğu Diyarbakır’da Afet Konutları Temel Atma Töreni’nde konuştu. Tam da Kobani olaylarıyla ilgili mahkemenin kritik duruşmalarından birinin yapıldığı günde eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a da sert ifadelerle yüklenen Erdoğan, “Kürt kardeşlerimi sokağa dökerek 51 yavrumuzu Diyarbakır’da maalesef öldürmediler mi? Şimdi bu Selo, nerede? Yasin Börü yavrumuzu bunlar şehit etmediler mi? Bu yavrularımızın üzerinden arabalarla geçerek bunları şehit etmediler mi? Ya bunların derdi Kürt filan değil. Bunlar katil katil, bunlar terörist. Bu teröristlere 14 Mayıs’ta gerekli dersi vermeye var mıyız? Ben size inanıyorum. Öyleyse durmak yok” dedi.

Kobani Davası'nda savunmalar tamamlanmadan savcı mütalaasını okudu, ağırlaştırılmış müebbet istediKobani Davası’nda savunmalar tamamlanmadan savcı mütalaasını okudu, ağırlaştırılmış müebbet istedi

Erdoğan daha sonra Depremzedelerle İftar Programı’na da katılarak burada da açıklamalarda bulundu. Afet bölgeleri için fedakarlıkla çalıştıklarını söyleyen Erdoğan, muhalefeti eleştirdi. Erdoğan, “Bunlar daha önceki tüm afetlerde yaptıkları gibi geldiler, konuştular, enkaz önünde poz verdiler, daha sonra da deprem bölgesini gündemlerinden tamamen çıkardılar. Kendi yönetimleri altındaki şehirlerde deprem yaşandığında bile bunlar, mağduriyetleri giderecek hiçbir adım atmadılar. Dikkat ederseniz, şimdi de aynı umursamaz tavrı sergiliyorlar. Asla yapmadıkları, hiçbir zaman da yapamayacakları afaki vaatlerle depremzede kardeşlerimizin umutlarıyla oynuyorlar. Biz ise nasıl daha önceki sel, deprem, yangın afetlerinde millete verdiğimiz tüm sözleri tuttuysak burada da canla başla çalışıyoruz” diye konuştu.

Öte yandan Erdoğan’ın Diyarbakır ziyaretinde dikkat çeken bir başka nokta oldu. Ziyaret öncesi reklam panolarına asılan afişlerde “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, sırlarını surlarına fısıldayan şehir Diyarbakır’a hoş geldiniz” cümlesi yer alıyordu.

PEN Yazarlar Derneği Diyarbakır Temsilcisi Şeyhmus Diken, bu panoların fotoğrafını ve kendi kitabını sosyal medyada paylaşarak kitabının isminin izinsiz kullanıldığını söyledi. Diken, “Kitabımın adını kullanmışlar! Bir bu kalmıştı, elde avuçta…” dedi. Diken’in kitabının ismi ise “Sırrını Surlarına Fısıldayan Şehir: Diyarbakır.”

Erdoğan 'Bizim kapılar ona kapandı' dedi ama Bakan Akar’la açılış yaptıErdoğan ‘Bizim kapılar ona kapandı’ dedi ama Bakan Akar’la açılış yaptı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.