Erdoğan, Özel’e diyalog kapısını araladı: Geldikleri anda konuşuruz

Cumhurbaşkanı, dünkü kabine toplantısı sonrasında kamuda tasarruf ve OVP için yeni kararların sinyalini verdi. Fakat en çarpıcı açıklama CHP liderinin görüşme talebine ilişkindi: Sayın Özgür Özel'e kapımız açık.

Siyaset 16 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirildi. Üç saat süren basına kapalı toplantıdan sonra konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan alışık olduğu üzere muhalefeti çeşitli başlıklar altında eleştirdi, ancak en kritik sözler ekonomi alanındaydı. Erdoğan “Yeni dönemde Orta Vadeli Programı güçlendirecek adımlar atacağız. Ekonomi ekibimiz bununla ilgili hazırlıkları yaptı. Çok yakında kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

“Hedefimiz kamuda tasarrufları artırmak, yatırımları önceliklendirmek, yapısal reformlara hız kazandırmaktır. Büyüme potansiyelini güçlendirmemizin yolu verimliliği ve rekabeti artırmaktan, yüksek katma değere odaklanmaktan geçiyor” diyen Erdoğan’ın konuşmasındaki diğer başlıklar şöyle:

-(İsrail ile ticareti kısıtlama listesinin yayınlanmasıyla başlayan jet yakıtı tartışması) ‘Jet yakıtı’ konusunda Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne iftira atanları asla ve asla unutmayacağız. Türkiye katliamların çok öncesinde İsrail’e askeri amaçla kullanılacak hiçbir malzeme satışına izin vermemiştir. Zaman geçtikçe bu ahlaksız kampanyaların arkasında hangi hesapların ve odakların olduğu elbette ortaya çıkacaktır…

-(Antalya’da CHP’li belediye başkanının da tutuklandığı teleferik faciası) Yaşanan olayla ilgili ihmal, kusurla ilgili yargımız harekete geçmiş, bir ön rapor hazırlanmıştır. Soruşturma kapsamında beş kişi tutuklanmıştır. Ana muhalefet partisi yöneticilerin daha olayın ilk anından itibaren hadiseyi sulandırma, asıl sorumluları koruma çabaları gözlerden kaçmamıştır. Maalesef aynı vicdansızlığın Beşiktaş’ta yaşanan yangın faciasında da sergilendiğini gördük. Rızkının peşindeki 29 emekçi kardeşimiz İstanbul’un göbeğinde hayatını kaybetti. Ne sendikalardan ne de muhalefet cephesinden kayda değer bir tepki geldi. Güya hak hukuk adalet adına Van’a koşanlar Beşiktaş’ta can veren işçiler için tek adım dahi atmadı. Hem Antalya’daki hem Beşiktaş’taki cinayetlerinin faillerinin hesap vermesi için üzerimize düşeni yapacağız.

‘Günü kurtarma yerine kalıcı refah’ vurgusu

-Türkiye tüm menfi kampanyalara rağmen bir seçimi daha alnının akıyla, dünyaya örnek olacak bir olgunlukla gerçekleştirmiştir.

-Ekonomi, güvenlik, deprem, hak ve özgürlükler ile terörle mücadele başta olmak üzere acil sorunlarımıza odaklanmış bulunuyoruz.

-Kendimiz bedel ödesek dahi ülkemize, milletimize ve gelecek nesillere bedel ödetecek her türlü popülist adımdan uzak durduk, duracağız.

-(Enflasyonla mücadele) Bu konudaki tavrımız palyatif tedbirlerle günü kurtarmak yerine enflasyonu düşürerek kalıcı refah artışını sağlamaktır.

-Yeni dönemde Orta Vadeli Programı güçlendirecek adımlar atacağız. Ekonomi ekibimiz bununla ilgili hazırlıkları yaptı. Çok yakında kamuoyuyla paylaşacağız.

‘Sayın Özgür Özel’e kapımız açık’

Kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı, belki de en kritik demeçleri bu bölümde verdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kendisi ile Cumhurbaşkanı arasında bir diyalog zemini kurulmasının ülke için faydalı olacağını yakın zamanda birkaç kez vurgulamıştı. Erdoğan’a, Özel’in görüşme talebi soruldu. Erdoğan da şu yanıtı verdi: “Sayın Özgür Özel’e kapımız açık, ele alacağımız konu başlıklarımız çok. Ziyarete geldikleri anda oturur konuşuruz.”

Kamuda tasarruf başlıyor; yatırımlar da duracakKamuda tasarruf başlıyor; yatırımlar da duracak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.