Altınok’un işlemlerine CHP’den yorum: Ak Parti ve başkan beraber ödesin

Ak Partili Turgut Altınok’a Keçiören Belediye Başkanı’yken girdiği seçim döneminde seçim araçlarının deposunu belediye kasasından doldurduğu gerekçesiyle soruşturma açıldı. CHP,geri ödemeyi Altınok'la Ak Parti'nin ortak yapması gerektiğini söyledi.

Siyaset 19 Haziran 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Turgut Altınok.

İçişleri Bakanlığı Keçiören Belediye Başkanı iken 31 Mart 2024 yerel seçiminde Ak Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Turgut Altınok dönemindeki bazı işlemlerle ilgili soruşturma başlattı. Altınok’un yerel seçim çalışmalarında kullandığı Ak Parti’ye ait araçların akaryakıtının belediyeden karşılandığının belirlendi. Sürecin ortaya çıkmasıyla birlikte belediyede soruşturmaya başlayan İçişleri Bakanlığı müfettişi belediyenin Temizlik ve Ulaştırma Müdürü S.K.’yı açığa aldı. Belediyedeki iş bölümü çerçevesinde söz konusu uygulamayla ilgili imza yetkisinin S.K.’da olması nedeniyle açığa alma işlemi gerçekleşti. Bu arada Altınok için siyasi faaliyet gösteren Ak Parti’nin seçim araçlarına verilen akaryakıtın mali değerinin yaklaşık altı milyon lira olduğu belediye kaynaklarınca ifade ediliyor.

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel konuyla ilgili yaptığı açıklamada ortaya çıkan maddi zararın hem Altınok hem de Ak Parti tarafından ödenmesi gerektiğini söyledi. Yerel seçimlerden sonra AK Parti’den CHP’ye geçen belediyelerde yaşanan usulsüzlüklerin ortaya çıkmaya devam ettiğini belirten Adıgüzel şunları kaydetti:

“AK Parti’nin büyükşehir belediye başkanı adayıyken belediyenin, halkın kaynaklarını seçimde kullanmış. Belediye araçlarına akaryakıt alınıyor gibi plakaları üzerinden seçim araçlarına akaryakıt almış. Miktar 6 milyon liranın üzerinde. Bu durum İçişleri Bakanlığı’nın müfettişleri tarafından da tespit edilmiş. Bunun geri ödemesini sadece bireysel olarak Altınok’a yapmamak lazım. Sonuçta Altınok, Ak Parti’nin adayı olduğuna göre kurumsal olarak hem Ak Parti hem de Altınok bunun bedelini ortak bir şekilde ödemeliler. Ak Parti bu işten kendini sıyırmamalı. Altınok, seçim döneminde ‘kim yolsuzluk yaparsa, kim rüşvet yerse’ keserim demişti. Kim sözlerine Beytül-mal diye başlıyorsa hemen etraftaki kamu mallarına göz kulak olun. Bundan sonraki süreçte daha fazlası ortaya çıkacak. Bu iktidar el değiştirdiğinde esas büyük yolsuzluklar ortaya çıkacak” dedi.

İçişleri’nden Ak Partili eski belediye başkanı Altınok’a soruşturma

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.