Gürsel Tekin’e konuşulan iddiayı sorduk: CHP İstanbul İl Başkanlığı görevine mi getirildi

Bir önceki dönem CHP İstanbul Milletvekili olan Gürsel Tekin'in CHP İstanbul İl Başkanlığı görevine getirildiği iddia edildi. Konuşulan iddiayı Gürsel Tekin'e sorduk, şu yanıtı verdi: "Kulis haber ama daha bir şey yok."

Siyaset 6 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya paylaşımları nedeniyle hakkında verilen 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezası Yargıtay tarafından 31 Mayıs 2022’de onanmasının ardından cezaevine girmiş ve aynı gün denetimli serbestlik kapsamında çıkmıştı.

4 yıl 11 ay hapis cezası onanan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun CHP üyeliği düşmüştü.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ise “Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yazısı bizim için siyaseten yok hükmündedir” diyerek Canan Kaftancıoğlu’nun fiilen il başkanlığı görevini sürdüreceğini belirtmişti.

Bugün ise CHP İstanbul İl Başkanlığı ile ilgili dikkat çeken bir iddia gündeme geldi.

Polemik Haber, “CHP İstanbul İl Başkanlığı görevine, yeniden Gürsel Tekin’in getirildiği iddia edildi” iddiasını ortaya attı.

10Haber’in ulaştığı Gürsel Tekin ise “Kulis haber ama daha bir şey yok” dedi.

Gürsel Tekin, “Böyle bir görev verilirse kabul eder misiniz?” sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

“Cumhuriyet Halk Partisi’nin okulunda yetişmiş bir insanım. Partimin kurulları, genel başkanı ne takdir ederse ‘hayır’ demem ama bugün bir şey yok.”

Gürsel Tekin: HDP açıklamasından sonra arayıp destek verenler olduGürsel Tekin: HDP açıklamasından sonra arayıp destek verenler oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.