Sürpriz görüşme: Bahçeli evinde Erdoğan’a ‘anlatılmamış hikaye’ hediye etti

Yeni yasama döneminde siyasetteki normalleşme havası hem Bahçeli hem de Özel tarafından dillendirildi. Meclis açılışındaki samimi tokalaşmalar gündemdeyken Erdoğan ile Bahçeli arasında sürpriz bir görüşme oldu, Bahçeli bir de kitap hediye etti.

Siyaset 3 Ekim 2024
Devlet Bahçeli ve Recep Tayyip Erdoğan.

Yeni yasama yılı Türkiye’nin uzun zamandır şahit olmadığı görüntülere sahne oldu. Meclis’e gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı CHP grubu 2017 yılından bu yana ilk defa ayakta karşıladı. Yaklaşık 60 vekil Genel Kurul’a katılmadı, iki milletvekili de katıldı ama ayağa kalkmadı. Bu CHP lideri Özgür Özel’in ‘normalleşme’ politikasıyla alakalıydı. Ancak o gün normalleşme adımları atan tek kişi Özel değildi. MHP lideri Devlet Bahçeli de DEM Parti grubunun yanına gitti, eşbaşkanlarıyla tokalaştı. Bunu da “Yeni bir döneme giriyoruz. Dünyada barış isterken kendi ülkemizde barışı sağlamak lazım” sözleriyle açıkladı. Özel’le de resepsiyonda tokalaşan Bahçeli ‘siyaseten söylenmesi gereken sözler’ nedeniyle kırılmaması gerektiğini söyledi.

Bu normal ton siyasette uzun zamandır görülmediği için haliyle dikkat çekti ve bir gelişme daha oldu. Erdoğan ile Bahçeli bugün sürpriz bir görüşme yaptı. Saat 14.00’te Bahçeli’nin konutunda başlayan görüşme 42 dakika sürdü ve basına kapalıydı. Görüşme sona erdiğinde Bahçeli, Erdoğan’ı kapıya kadar yolculadı. Ayrıca Erdoğan’a “Devlet Bahçeli Bir Ülküye Adanmış Ömrün Anlatılmamış Hikayesi” kitabını hediye etti. Bu görüşme iki liderin programında da yer almıyordu.

Bahçeli’den Erdoğan’a kitap hediyesi: Devlet Bahçeli Bir Ülküye Adanmış Ömrün Anlatılmamış Hikayesi.

Masadaki konuların İsrail’in saldırıları, yeni anayasa çalışmaları, yeni dönem ve normalleşme adımları, Sinan Ateş davası olduğu söyleniyor.

Ankara’da öldürülen Sinan Ateş’e dair dava Bahçeli’nin kürsüden dile getirdiği bir konuydu. Bahçeli “Timsah gözyaşlarıyla sabrımızı sınayanlar önce aynaya bakacaklar. MHP görülen malum davayı dikkatle takip ediyor. Çok söze gerek yoktur. MHP’ye organize Pensilvanya operasyonu çekenlere çiğnetmem. Özgür Özel’e sesleniyorum. Bindiğin patlat lastik seni hiçbir yere götürmeyecektir. Milliyetçi hareketi karanlık ağızlarına alanlarla hesaplaşmak rabbimden dileğimdir. Yaşı başına bakmadan önüne gelene konuşmak bir hanımefendiye asla yakışmayacaktır. Herkes haddini bilsin. Buradan sesleniyorum. Halk TV ve CHP ayağınızı denk alın. Dört tane muhabirle MHP’yi sorgulayamazsınız, sorgulatmayız” demişti.

Cinayete ilişkin 12’si tutuklu 22 sanığın yargılanmasına devam ederken bir şahıs Sinan Ateş’in ablası Selma Ateş ve eşine arkadan yaklaşıp yumrukla saldırmıştı. Mertcan Kılıç isimli bu saldırgan yakalanıp tutuklanmıştı ve Selma Ateş hem Bahçeli’ye hem MHP’ye tepki göstermişti.

'Normalleşme' tepeden yerele mi indi: İmamoğlu'nun ardından Yavaş da Kurum'la görüştü‘Normalleşme’ tepeden yerele mi indi: İmamoğlu’nun ardından Yavaş da Kurum’la görüştü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.