Özgür Özel, Emine Şenyaşar’ı ziyaret etti: Durumu Erdoğan’a ileteceğim

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Adalet Bakanlığı önünde 'Adalet Nöbeti' sürdüren Emine Şenyaşar'ı ziyaret etti.

Siyaset 6 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Urfa Suruç’ta AKP eski milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının 14 Haziran 2018’de eşi ve iki oğlunu öldürdüğü Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralı olarak kurtulan oğlu Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar’ın Ankara’da Adalet Bakanlığı önüne taşıdıkları Adalet Nöbeti devam ediyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eşi ve iki oğlu AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın yakınları tarafından öldürülen ve “Adalet Nöbeti”ni sürdüren Emine Şenyaşar’ı ziyaret etti.

Ziyarette Emine Şenyaşar’ın oğlu DEM Parti Milletvekili Ferit Şenyaşar da bulundu.

Adalet Bakanlığı önünde Emine Şenyaşar ile görüşen Özgür Özel durumu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ileteceğini söyledi.

‘Kendi annemin gözyaşları akmış gibi hissediyorum’

Özel “Altı yıldır elinde beyaz mendili ve adalet yazısıyla devletten adalet istiyor. İki evladı devlet hastanesinde katlediliyor. Eşiyle beraber çocuklarının durumunu öğrenmek için hastaneye gidiyor. Eşini gözlerinin önünde katlediyorlar. Bütün deliller karatılıyor. Anne 846 gün Urfa Adliyesi önünde nöbet tuttu. 123 gündür de Adalet Bakanlığı önünde adalet istiyor. Bir oğlu da altı yıldır tutuklu, oğlum bırakılsın ben de eve gideyim diyor. Konuştuğu dili, Kürtçeyi bilmiyorum ama hiç tercüme etmeseniz de ne demek istediği çok iyi anlıyorum. İki şeyin rengi yoktur; emekçinin alın terinin rengi olmaz, bir de annenin gözyaşının rengi olmaz. Kendi annemin gözyaşları akmış gibi hissediyorum” dedi.

Özel devamında şunları söyledi:

“Herkesin gözünün önünde olan böyle bir katliama devlet gözünü yumamazdı ama maalesef devletin gözünü yumdular, adaletin gözünü kör ettiler. Haklı mücadelesinde CHP olarak da bir evladı olarak da onun haklı mücadelesinin yanındayız. Onun mücadelesi yorgun, perişan, hasta bir annenin ne kadar güçlü ve etkili olabileceğini gösteriyor. Karşısındakiler istediği kadar hukuksuzluğa sığınsınlar ama bir yandan annenin yaşadıkları mutlaka toplum vicdanına kazanıyor. Ben hem evladıyla ilgili talebini hem de burada kendisinin durumuna tanıklığımı kim bilmesi gerekiyorsa onlara bildirmeye, onun haklı davasını savunmaya devam edeceğim.”

Adaleti arayan şehir Şanlıurfa: 'İlham kaynağım Şenyaşar Ailesi' diyen Çetiner, Milli Eğitim Müdürlüğü önünde 30 gündür nöbetteAdaleti arayan şehir Şanlıurfa: ‘İlham kaynağım Şenyaşar Ailesi’ diyen Çetiner, Milli Eğitim Müdürlüğü önünde 30 gündür nöbette

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.