Özgür Özel’e göre İYİ Parti’yle işbirliği sandık güvenliğinde zafiyet yaratmış

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 'İYİ Parti ile işbirliği sandık güvenliği açısından bizi zaafa uğrattı'' dedi.

Siyaset 6 Mart 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ”İYİ Parti ile işbirliği sandık güvenliği açısından bizi zafiyete uğrattı” dedi.

Türkiye’de seçimlerde sandık güvenliği önemli bir gündem maddesi. Ancak son birkaç seçimde yaşanan oy sayımı ve tutanak problemleriyle birlikte Yüksek Seçim Kurulu’nun aldığı tartışmalı kararlar bu konudaki endişeleri artırdı. Özellikle de 2019 yerel seçimlerinde İstanbul özelinde yaşananlar, muhalefet partilerinin sandık güvenliği konusunda seferber olmasını zorunlu kıldı.

Halk TV yayınında konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel İYİ Parti’yle işbirliğinin sandık güvenliği konusunda kendilerini zaafa uğrattığını söyledi.

Özel şunları söyledi: ”14 Mayıs’ta yedi ilde seçime girmedik ve İYİ Parti’nin adaylarını destekledik. Oralarda teknik olarak sandık görevlisi veremiyorsunuz. Bu kapsamda İYİ Parti’yle işbirliği bizi zaafa uğrattı. İYİ Parti yeni bir parti. Bizim sandık güvenliği konusunda bir ordumuz var. Senelerdir yaptığımız eğitimlerimiz, girişimlerimiz var.”

”Adayınız iddialı değilse sandık güvenliğini de sağlayamazsınız” diyen Özel İstanbul’da yerel seçimlerin güvenliği konusunda bir risk bulunmadığını belirtti. Özel seçim bölgelerinin hepsinde oyları koruyacak görevlilerinin olduğunu da söyledi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.