Sinan Oğan’dan ’14 Mayıs’ sözleri: Kılıçdaroğlu ilk turda birinci çıksaydı desteklerdik

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda Ata İttifakı adayı olan, ikinci turda da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı desteleyen Sinan Oğan 2023 seçimleriyle ilgili konuştu. Oğan “Kılıçdaroğlu ilk turda birinci çıksaydı desteklerdik” dedi.

Siyaset 2 Haziran 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Sinan Oğan, Çorum'da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türkiye İttifakı Genel Başkanı Mehmet Sağlam ve partinin sitesinde ‘liderimiz’ diye anılan Sinan Oğan Çorum İl Başkanlığı açılışına katıldı. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Oğan 14 ve 28 Mayıs seçimlerine ilişkin konuştu. Oğan 2023 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçiminde ilk turda Ata İttifakı’nın adayı olmuş, ikinci turda ise sert eleştirilerde bulunduğu rakibi Recep Tayyip Erdoğan’ı desteklemişti.

Türkiye İttifakı’nın Çorum İl Başkanlığı açılışına katılanlar arasında AK Parti Çorum İl Başkanı Murat Günay da yer aldı. Açılışın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Oğan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in uyguladığı ekonomi politikasının doğru ama eksik olduğunu söyledi. 

Sinan Oğan malikanesinin kapılarını açtı, sosyal medya onu konuştuSinan Oğan malikanesinin kapılarını açtı, sosyal medya onu konuştu

Oğan “Eksik nedir; kamunun tasarrufu. Kamu da tasarruf tedbirleri tam olarak uygulanmadan bu ekonomik programın başarıya ulaşma şansı yoktur. Şatafatlı açılışlar, büyük kamu harcamaları, kamunun tutun araçtan tutun da bilmem neye kadar, birçok kiralık ve milyonlarca lira ödenen filoları ve aklınıza gelebilecek her konuda tasarruf tedbirleri uygulanmalıdır. Bu konuda bir girişim başlatıldı ama eksik. Ben sayın Mehmet Şimşek’in doğru şeyler yaptığını ancak eksik şeyler yaptığını düşünüyorum. Saray da bu tasarruflara dahildir” dedi.

Oğan “Tasarruf Tedbirleri kapsamında muhalefetin belediyelerine bir baskı olur mu?” sorusuna ise “Tasarrufta iktidarın tasarrufu, muhalefetin tasarrufu diye bir şey olmaz. Şu olursa o da yanlış; tasarruf adı altında muhalefet belediyelerine eğer özel bir ayrımcılık yapılırsa bu da yanlış. Biz doğrunun yanındayız” diye yanıt verdi.

“Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Cumhur İttifakı’nı destekleme sürecinde şaibe iddiası ortaya atıldı. Ekonomik destek aldınız mı?” sorusuna Oğan şu yanıtı verdi:

“Şimdiki yaşadığımız ev 2020 yılında aldığımız benim Instagram hesaplarına baktığınızda oralarda paylaştığımız, her metrekaresinde emeğim olan bir yer. Maalesef ki insanlar illa bir şey almanızı bekliyor. Yani hiçbir şey almadan da ülkenin istikrarı ve istikbali için de destek verebilirsiniz. Bir taraf diyor size cumhurbaşkanlığı yardımcılığı önerdi. Kabul etmediniz ki sayın Kılıçdaroğlu önerdi. Biz bir şeyin pazarlığını yaparak destek vermedik.

Sayın Kılıçdaroğlu ile de olumlu olarak anlaşsaydık ki biz bunu bir şeyin karşılığı olarak yapmayacaktık. Parlamento çoğunluğunu kendilerinde görseydik, HDP ile aralarında mesafe koyduklarını kendilerinde görseydik ve 22 yıla rağmen, hala cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda ikinci çıkmayıp birinci çıksaydı o zaman desteklerdik, niye desteklemeyelim?”

ATA İttifakı ortağı 10Haber’e konuştu: Sinan Oğan, Erdoğan’la görüştükten sonra telefonlarımı açmadı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.