Soylu’nun her sözü ayrı bir polemik: Bu kez Dilek İmamoğlu’nu hedef aldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Van mitinginde zafer işareti yapan Dilek İmamoğlu'nu isim vermeden hedef aldı, "Ekrem İmamoğlu da hanımı ile beraber katıldı. HDP bayrağı salladılar, PKK'nın yaptığı zafer işaretini yaptılar" dedi. Soylu son günlerde yarattığı polemiklerle gündemde.

Siyaset 4 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

AK Parti İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu seçime günler kala yaptığı açıklamalarla gündemde kalmayı sürdürüyor. Bakan Soylu, geçtiğimiz günlerde 14 Mayıs seçimlerini 15 Temmuz darbe girişimi ile kıyaslamış ve seçimler için “siyasi darbe girişimi” ifadelerini kullanmıştı. Soylu, bu açıklamasının yankıları devam ederken bir kozmetik markasının reklamından rahatsız olmuş “‘Kız kıza yakın olmak kadar doğal’ diyor, tövbe estağfurullah. O reklamları tamamen kaldıracağız. Bu kadar basit” demişti.

Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önceki gün Van Beşyol Meydanı’nda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı(İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte seçim mitingi yapmıştı. Ekrem İmamoğlu ile birlikte mitinge gelenleri selamlayan Dilek İmamoğlu, burada zafer işareti yapmıştı.

Soylu, dün Şişli’de Gölova Kadınlar Derneği üyeleriyle bir araya geldi ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu’nu hedef aldı. Dilek İmamoğlu’nun Van mitinginde zafer işareti yapmasına tepki gösteren Soylu, “Bakınız dün Van’da bir miting oldu. Bu bay bay Kemal Van’da bir miting yaptı. Mitinge aynı zamanda Ekrem İmamoğlu da hanımıyla beraber katıldı. HDP bayrağı salladılar. PKK’nın yaptığı zafer işaretini yaptılar. Meydanda 11 bin kişi vardı. 10 bin kişi ‘Selo’ya özgürlük’ diye bağırdı. HDP’lileri oraya topladılar. Kendi birtakım partililerini topladılar. Yetmedi ‘Dişe diş, kana kan Öcalan’ diye orada slogan attılar. Şimdi, neyin ne olacağı, eğer bunlar iktidara gelirlerse Allah korusun ne yapacakları apaçık ortadadır” diye konuştu.

CHP: İçişleri Bakanlığı YSK’ya alternatif seçim takip sistemi kurduCHP: İçişleri Bakanlığı YSK’ya alternatif seçim takip sistemi kurdu

Kayyum talimatını Cumhurbaşkanımız verdi

Soylu, Kemal Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’nun mitinglerde eleştirdiği kayyım uygulaması için de “Kayyum talimatını Cumhurbaşkanımız verdi” dedi. Soylu olayı “Bundan 6 yıl evvel, 6,5 yıl evvel Cumhurbaşkanımız beni çağırdı. Dedi ki ‘Süleyman, bu Doğu ve Güneydoğu’daki teröre destek veren belediyeler artık görevden alınmalı. Ben sana bu talimatı veriyorum. Bunları görevden alacaksın.’ Çünkü bunlar 9 yaşındaki çocukları annelerin kucağından alıp dağa götürüyorlar” sözleriyle anlattı.

Kayyumların bilançosu

2016 yılında 95 belediyesine kayyum atanan HDP, 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşen yerel seçimlerde 3 büyükşehir, 5 il, 45 ilçe ve 12 belde belediyesi olmak üzere toplam 65 belediye kazandı.

Seçimden hemen sonra, seçilmiş 6 belediye eş başkanına, 5’i Belediye Meclisi, 4’ü İl Genel Meclis Üyesi olmak üzere seçilmiş 55 meclis üyesine KHK’lı oldukları gerekçesiyle mazbataları verilmedi.

Mazbatalarını alarak göreve başlayan HDP Diyarbakır, Van, Mardin Büyükşehir Belediyelerine 19 Ağustos 2019 tarihinde ikinci defa kayyum atandı; seçilmiş başkanlar, çeşitli suçlamalarla İçişleri Bakanlığı kararıyla görevden alındılar.

İki yıl içinde üç büyükşehir dahil olmak üzere, 5 il, 33 ilçe ve 8 belde olmak üzere HDP’nin toplam 49 belediye eş başkanı, çeşitli suçlamalarla görevden alınarak, yerlerine kayyum atandı.

Bu süreçte 24’ü resmi seçilen, toplam 31 belediye eş başkanı tutuklandı, 86 belediye meclis üyesi görevden alındı.

Soylu bu sefer de bir kozmetik ürününün reklamına kızdı, 'Yasaklayacağız' dediSoylu bu sefer de bir kozmetik ürününün reklamına kızdı, ‘Yasaklayacağız’ dedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.