Tülay Hatimoğulları: Seçim haritasının yönünü DEM Parti belirlemiştir

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları partisinin grup toplantısında kayyım atanan belediyeleri geri alma hedefine ulaştıklarını belirterek "Bu haritanın yönünü DEM Parti belirlemiştir, bu harita demokratik dönüşümün haritasıdır" dedi.

Siyaset 16 Nisan 2024

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu.

Yerel seçimde başarılı bir sonuç elde ettiklerini dile getiren Hatimoğulları “Bu başarıyı değerli halklarımıza borçluyuz. Kayyumcu seçmenlere karşı nasıl mücadele verileceğini aktaran değerli halklarımıza ve parti emektarlarına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum. Bu başarı hepimizin” dedi.

Seçmen tercihlerini iktidarın ve muhalefetin doğru okuması gerektiğini belirten Hatimoğulları “Haksızlığa, sefalete hep birlikte tepki gösterdik. Uzun yıllardır ülkenin kaynakları bir avuç yandaşa peşkeş çekildi. Bu tabloya Türkiye halkları adalet ve özgürlük demiş, AKP-MHP iktidarına dur diyerek alanlarını daraltmış ve özgürlük demiştir. Siyasete düşen toplumun mesajını iyi okumaktır. Muhalefet için de böyledir. Kürt seçmen, sorunun barışla çözülmesini istemiştir. İktidar da muhalefet de Kürt halkının taleplerine kulak vermelidir. Bu harita, demokratik dönüşümün haritasıdır. Güçlü ve umutlu geleceklerin kurulabileceğinin haritasıdır. DEM Parti olarak bu sonuçları böyle okuyoruz. 31 Mart’ta DEM Parti’nin seçim stratejisi kazanmıştır. DEM Parti Türkiye’nin yönünü belirlemiştir. DEM Parti sadece kayyımların yönünü belirlemedi. Sadece kazandığımız belediyelere yenilerini eklemedik bizler aynı zamanda belediyede iradesine sahip çıkan darbeyle elimizden alınmak istenen Van seçimlerinde seferber olan halkımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Batı’da Türkiye halklarının kazanması ve bütün halkların temsiliyetinin sağlanmasını, kayyumların gönderilmesini hedeflemiştik. Bu haritanın yönünü DEM Parti belirlemiştir” diye konuştu.

Van’da ilk aşamada seçimi kazanan Abdullah Zeydan’a mazbata verilmemesinden sonraki süreci de değerlendiren Hatimoğulları “Darbeyle elimizden alınmak istenen Van’da seferber olan halkımıza ve bize destek olan siyasi partilere teşekkürlerimizi sunuyoruz. Van büyük bir başarıydı” dedi.

Sadece siyasi partilerle değil bütün toplumsal dinamiklerle birlikte hareket etmek istediklerini de vurgulayan Hatimoğulları “Biz kent uzlaşısı ya da demokratik cumhuriyet derken sadece parlamentodaki siyasi partileri değil, ülkedeki bütün ilerici ve demokratik hareketleri ve siyasi özneleri, toplumsal dinamikleri kastettik. Şimdi aynı coşkuyla 1 Mayıs’ta alanlarda, meydanlarda işçilerle ve emekçilerle el ele olacağız” dedi.

DEM Parti kayyım atanan belediyelerin neredeyse tamamını geri kazandıDEM Parti kayyım atanan belediyelerin neredeyse tamamını geri kazandı

Taşımalı seçmen tepkisi

DEM Parti  lideri, 31 Mart seçiminde ortaya çıkan “taşımalı seçmen” görüntüleriyle ilgili de “AKP-MHP iktidarının kayyum seçmenle kazandığı yerlerin listeleri var elimizde. Şırnak seçim günü açık hava cezaevi gibiydi. AKP Şırnak’ta hırsızlık yapmıştır. Bu kayyum rejiminin başka bir versiyonudur. Buna karşı direnen bütün arkadaşlarımıza buradan sevgilerimi iletiyorum. AKP çaldığı belediyelerle asla muzaffer olamayacaktır” dedi.

Yarın devam edecek Kobani Davası ile ilgili de konuşan Hatimoğulları, “Ortaya konan senaryoya mahkeme heyeti bile inanmıyor. Bir hukuk cinayeti görmek istiyorsanız, kumpas davasının belgelerinde bunun görürsünüz. IŞİD zihniyetinin Sincan adliyelerindeki tezahürüdür” dedi.

Hatimoğulları, yarınki duruşmada tahliye kararı çıkmasını beklediklerini belirtti.

DEM Parti’de 'yeni çözüm süreci' tartışması... ‘Muhatap Erdoğan’ sözlerine tepki geldiDEM Parti’de ‘yeni çözüm süreci’ tartışması… ‘Muhatap Erdoğan’ sözlerine tepki geldi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.