YSK’dan oy sayımında iftar arasına izin çıkmadı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 31 Mart'ta oy sayımı sırasında iftar arası verilmeyeceğini, 'oy sayım ve döküm işlemlerinin aralıksız yapılacağı'nı karar altına aldı. 

Siyaset 29 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Türkiye yeni yerel yöneticilerini seçmek için 31 Mart 2024 Pazar günü sandık başına gidecek. Seçim günü saat 17:00’den sonra oy sayım işlemi başlayacak. Ramazan ayına gelen seçimlerde iftar saatiyse illerde 18:30 ve 19:45 arasında değişiyor.

Osmaniye Bahçe İlçe Seçim Kurulu YSK’ya bir yazı gönderip sadece su ile orucun açılması durumunda ‘sağlıklı oy sayımının yapılamayacağı’nı belirtti ve ‘sandık kurulu görevlilerinin iftar saatinde kısa bir mola verip veremeyeceği’ni sordu.

Konuyu inceleyen YSK ilgili kanunda ‘Oyların sayım ve dökümüne derhal başlanır, açık ve aralıksız yapılır’ hükmü olduğunu hatırlattı. YSK bu sebeple ‘oy sayım ve döküm işlemlerinin aralıksız yapılması gerektiğine’ oybirliğiyle karar verdi.

Resmi Gazete’de yayınlandı: Seçim iptal edilirse 2 Haziran’da tekrarlanacakResmi Gazete’de yayınlandı: Seçim iptal edilirse 2 Haziran’da tekrarlanacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.