A Milli Basketbol Takımının Olimpiyat Ön Elemeleri geniş kadrosu belli oldu

Türkiye Basketbol Federasyonu’nda yapılan açıklamayla 12 Dev Adam’ın 2024 Paris Olimpiyatları Ön Elemeleri geniş kadrosu belli oldu. Ömer Faruk Yurtseven’in geniş kadroda yer bulması dikkat çekti.  

Spor 24 Haziran 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Türkiye'nin olimpiyat ön elemesi geniş kadrosu belli oldu.

Türkiye A Milli Basketbol Takımı, 2024 Paris Olimpiyatları için vize peşinde koşacak. Bu sene yapılacak Dünya Kupası’nda yer alamayacak temsilcimiz, olimpiyat vizesini elemeler yoluyla elde etmeye çalışacak. 12-20 Ağustos tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek elemelerde C Grubu’nda Ukrayna, Bulgaristan ve İzlanda ile karşılaşacak milliler, hazırlıklarına 17 Temmuz günü başlayacak.

12 Dev Adam, gruptan lider çıkması halinde Hollanda, Hırvatistan, Belçika ve İsveç’in yer aldığı D Grubu’nun lideriyle finalde karşılaşacak. Bu maçı kazanan takım ön eleme aşamasını geçecek ve FIBA Olimpiyat Elemeleri’ne katılım hakkı kazanacak. Bu aşamada 24 takım, 6’şarlı 4 grup halinde mini bir turnuva daha yapacak. Bu turnuvalardan zaferle ayrılan 4 ekip Paris’in yolunu tutacak.

Samsun’a ikinci Süper Lig sevinci: Basketbolda da şampiyonluk geldiSamsun’a ikinci Süper Lig sevinci: Basketbolda da şampiyonluk geldi

İşte Ön Elemelerde boy gösterecek milli takımın geniş kadrosu:

Shane Larkin, Erten Gazi, Furkan Haltalı, Yiğit Arslan, Okben Ulubay, Ercan Osmani, Doğuş Özdemiroğlu, Şehmus Hazer, Scottie Wilbekin, Onuralp Bitim, Yiğitcan Saybir, Sadık Emir Kabaca, Kenan Sipahi, Berk İbrahim Uğurlu, Berke Büyüktuncel, Erkan Yılmaz, Cedi Osman, Sertaç Şanlı, Alperen Şengün, Ömer Faruk Yurtseven, Furkan Korkmaz.

Anadolu Efes Elijah Bryant’la iki sene dahaAnadolu Efes Elijah Bryant’la iki sene daha

Ataman sitem etmişti, kadroya çağrıldı

Geçtiğimiz yaz oynanan Avrupa Basketbol Şampiyonası öncesi Ömer Faruk Yurtseven, yeni NBA sezonuna hazırlanmak için milli takımdan affını istemişti. Bu şok gelişme üstüne Ataman, takımda büyük yeri olmasını planladığı oyuncu için “Ben gidip Amerikalı menajerle hiçbir şekilde oyuncu pazarlığı yapmam” diyerek oyuncuya değil menajerine ulaşabildiklerini açıklamıştı.

Bu sitem dolu açıklamaların ve yaşananların üstüne Ataman’ın görevi devam ettiği sürece Ömer Faruk’un milli takımdaki kaderinin ne olacağı merak konusuydu. Miami Heat forması giyen uzun oyuncu, aday kadroda kendine yer buldu.

Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası’nda yarı finalistler belli olduAvrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası’nda yarı finalistler belli oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.