Alimpijevic’siz Beşiktaş’a ‘Berk Uğurlu’ geldi

Basketbol Süper Ligi'nde Merkezefendi Belediyesi'ne konuk olan Beşiktaş, cezası nedeniyle başantrenör Dusan Alimpijevic'ten yoksun çıktığı maçtan 83-73'lük skorla galip ayrılmayı bildi.

Spor 4 Şubat 2024
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Basketbol Ligi’nde zirve mücadelesi yapan Beşiktaş, Merkez Efendi’ye konuk oldu. Mücadele öncesi iki takım da üzerinden neredeyse bir sene geçen 6 Şubat deprem felaketini anma pankartıyla seremonide hazır bulundu. Geçtiğimiz hafta sonu Bursaspor karşısında yaptığı sportmenliğe aykırı hareket sebebiyle bir maçtan men cezası alan Beşiktaş başantrenörü Dusan Alimpijevic, mücadeleyi tribünden takip etti.

İlk çeyreği 19-13 önde geçen siyah-beyazlılar devreye de 41-33 üstünlükle gitti. İkinci yarıda oyununu daha da geliştiren kara kartal, son çeyreğe girerken 20 sayılık fark yakaladı. Son periyoda 70-50 geride giren Merkezefendi, çok çabalayıp farkı eritse de Beşiktaş geri dönüşe müsaade etmedi. Maçı 10 sayı farkla, 83-73 kazanan Beşiktaş zirve takibini sürdürdü.

Alimpijevic'e Bursaspor faturası çıktıAlimpijevic’e Bursaspor faturası çıktı

Siyah-beyazlılarda Berk Uğurlu, 20 sayı 4 ribauntluk performansıyla dikkat çekti. Berk’e takım arkadaşları Derek Needham 12 sayı, 8 asist ve Angel Delgado 7 sayı, 10 ribauntla destek oldu.

Ev sahibi ekipte Nate Mason 27 sayıyla maçın en skoreri olurken sayılarının yanına 6 da asist ekledi fakat yenilgiyi engelleyemedi.

Bu sonuçla Beşiktaş ligdeki 15’inci galibiyetini alıp Fenerbahçe ve Anadolu Efes’i yakın takibini sürdürdü. Merkezefendi Belediyesi ise 13’üncü yenilgisini yaşayıp küme düşme hattına biraz daha yaklaştı.

Basketbol Süper Ligi’nde aynı gün oynanan diğer karşılaşmalarda alınan sonuçlar:

Türk Telekom – Karşıyaka 70-81

Bursaspor – Büyükçekmece 84-81

Toronto fatihi Alperen Şengün!Toronto fatihi Alperen Şengün!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.