Aziz Yıldırım: Beşiktaş Mourinho konusunda yalan konuşuyor

Fenerbahçe başkan adayı Aziz Yıldırım Beşiktaş'ın Jose Mourinho açıklamasına tepki verdi. Seçim irtibat ofisinde konuşan Yıldırım "Üstüne beş de ben vereyim 12'ye anlaşsınlar getirsinler, yalan konuşuyorlar" dedi.

Spor 22 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Aziz Yıldırım Beşiktaş'ın Jose Mourinho sürecine dahil olmasına sert çıkıştı.

Fenerbahçe eski başkanı ve önümüzdeki ay yapılacak seçimdeki başkan adayı Aziz Yıldırım Ülker Stadı karşısına açılan seçim irtibat ofisinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Ali Koç yönetimi hakkında konuşan Yıldırım Beşiktaş’tan gelen Jose Mourinho açıklamalarına da sert tepki gösterdi.

Beşiktaş’ın Portekizli teknik adamla anlaştık, açıklamasının doğru olmadığını söyleyen Yıldırım siyah-beyazlıları birilerinin tetikçiliğini yapmakla suçlayarak “Mourinho ile yüz yüze görüşme yaptık ve iki saat konuştuk. Beşiktaş yedi milyona anlaştık diyormuş, üstüne beş de ben vereyim, 12’ye anlaşsınlar getirsinler. Yalan konuşuyorlar. Bazı insanların tetikçiliğini yapmaya kalkışıyorlar. Beşiktaş’a yakışmıyor. Ben Aziz Yıldırım olarak Süleyman Seba ile başkanlık yaptım, bu değeri iyi düşünsünler, iyi taşısınlar” dedi.

Mourinho ile görüştüklerini ve Portekizlinin Beşiktaş’la böyle bir konuşmasının olmadığını dile getirdiğini vurgulayan Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü: “Hasan Arat’a da söyleyeyim, bu tip konuşmalardan vazgeçsinler. Yedi milyona gelecekse biz çekilelim. Beşiktaş’ın böyle bir gücü yok, ayıp. Birbirimize saygılı olacağız. Mourinho’ya söyleriz, anlaşıyormuşsun deriz, çekiliriz. İstanbul’a reklam çekimi için geldiğinde Beşiktaş’tan iki kişi geldi bana dedi. Onlarla spor üzerine sohbet ettik, dedi. Böyle bir konuşmamız olmadı, dedi.”

‘Ali Koç döneminde bir çivi bile çakılmadı’

Önümüzdeki ay gerçekleşecek seçimler hakkında da konuşan Yıldırım 2018’den beri kulüpte iyiye giden herhangi bir şeyin olmadığını söyledi. Yarım bıraktıkları planları devam ettireceklerini aktaran Yıldırım “2018’den bu yana hiçbir şey yapılmadı, bir tane çivi bile çakmadılar. Boya badana bile yapılmadı. Herkes şikayet ediyor. 2018’de planlarımız neyse onları uygulayacağız. Biz 20 sene Galatasaray’a yenilmedik, yenerken de 4-0-6-0 gibi neticeler aldık. Galatasaray’a karşı bir üstünlüğümüz vardı, son dönemlerde bunu biraz kaybettik. İçerde yenildik 20 sene serimiz bitti. Bu maç gittik yendik ve çocuklar mutlu oldu. Okullarına formayla gittiler, gururla taşıdılar. Galatasaray’ı biz her zaman yeneriz, bizim takım güçlü bir takım” dedi.

Gelecek hafta içinde ir toplantı yapıp vaatlerini detaylı şekilde kamuoyuyla paylaşacağını aktaran Yıldırım “Pazartesiden sonra yapacağım toplantıda şampiyonluğu neden kaybettiğimizi detaylı şekilde anlatacağım. Dış güçler, yan etkenler bunları bırakacak. Şampiyonluğu inşallah kazanırız. Kazanalım ben adaylıktan çekileyim, benim adaylığım önemli değil. Fenerbahçe mutlu olsun. Konyaspor-Galatasaray maçında beraberlik ikisine de yarıyor. İnşallah Konya iyi bir maç çıkarır, yener diyelim ama ne olur göreceğiz” dedi.

‘Federasyon önce tarafsız olmalı’

Yaz aylarında yapılacak Türkiye Futbol Federasyonu seçimlerinde söz sahibi olmayı planladıklarını da söyleyen Yıldırım “Federasyon seçiminde işin içinde olacağız. Beni bir başkan adayı aradı. Kendisine şu tavsiyede bulundum. Yapacağın yönetim kurulunda üç büyüklerden iki-üç adam alma olmamalı. Değerli insanlar tarafsız davranabilecek insanları alın bu sorunları ortadan kaldırın dedim. Federasyon önce tarafsız olmalı, bunun oluşturulması lazım” dedi.

‘Ali Koç dönemi altı senelik bir kayıp’

Fenerbahçe’ye EuroLeague Final Four’unda başarı dikerlerini de ileten Yıldırım “Her şey yanlış, kurumsallaştı mı kulüp? 2018’e döneceğiz. Bu altı sene kayıp. İlerlememiz lazım. İsmail Kartal’ı kim Fenerbahçe’nin antrenörü yaptı. İnşallah şampiyon oluruz, ona göre de konuşuruz. Benim açıklamamdan sonra Mourinho ile çalışan oyuncular da derbide etkilenmiştir. Yeni biri gelecek olursa olumlu yönde daha farklı şekilde oynamış olabilirler. Bir katkı olmuştur” diyerek sözlerini tamamladı.

Ergin Ataman: Fenerbahçe'ye karşı gücümüz savunmamızErgin Ataman: Fenerbahçe’ye karşı gücümüz savunmamız

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.