Aziz Yıldırım: Gerekirse hükümetle mücadelemizi yaparız

Aziz Yıldırım, Ali Koç'un 'Fenerbahçe'yi şampiyon yapılmayacak' sözü üzerine aday olduğunu belirtti, 'Gerekirse hükümetle mücadele ederiz. Borcu kapatmaya değil, şampiyon yapmaya geliyoruz' dedi. Yıldırım, Mourinho ile şimdiden anlaşılmasını istedi.

Spor 15 Mayıs 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Aziz Yıldırım, sporda FETÖ operasyonu yapılmadığını söyledi.

Fenerbahçe’de seçimli genel kurul öncesi başkanlığa yeniden aday olacağını açıklayan Aziz Yıldırım Wyndham Otel’de basın toplantısı düzenledi. Büyük bir kalabalığın karşıladığı Yıldırım marşlar ve tezahüratlar eşliğinde basın toplantısı yapacağı salona giriş yaptı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un açıklamalarını yayınlamayan TRT Spor ve A Spor gibi kanallar Aziz Yıldırım’ın konuşmasını canlı verdi. Yıldırım’ın sözleri özetle şöyle…

Aziz Yıldırım gelsin Türk futbolunu kurtarsın diyorlar: Kimseyle kavga etmeyeceğim dedim ama benimle kavga ederlerse ederim. Altı sene önce ben ayrılırken herkes ‘Aziz Yıldırım gitti Türk futbolu kurtuldu’ dedi. Maalesef bugün geldik, ‘Aziz Yıldırım gelsin Türk futbolunu kurtarsın’ diyorlar. Böyle bir memleket.

Fenerbahçe’yi yeniden şampiyon yapmaya geldim: Ben kimseyle kavga etmeye gelmedim. Fenerbahçe’yi yeniden şampiyon yapmaya geldim. Fenerbahçe’de hiçbir zaman para sorunu olmaz. Kulübü halka açtım. Hem de hapisteyken. Neden? Fenerbahçe sivil toplum örgütü olarak büyüsün ve birbirlerine sarılsınlar diye. Fenerbahçeliler bir araya gelsin diye.

Birlik olamazsak Fenerbahçe’den hiçbir şey olmaz: Fenerbahçe, Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütlerinden biridir. Fenerbahçe’nin istemediği hiçbir şey Türkiye’de olmaz. Bir araya gelip birlik olamazsak Fenerbahçe’den hiçbir şey olmaz. Fenerbahçe 3 Temmuz davasıyla başlayan, bizden önce Balyoz-Ergenekon ile başlayan ve devam eden süreçte Türkiye’nin Kuvay-ı Milliyesi Fenerbahçe Spor Kulübüdür. Bu hareketi FETÖ’ye karşı Fenerbahçe başlatmıştır ve başarılı olmuştur. 15 Temmuz’a giderken FETÖ Fenerbahçe’ye çarpmıştır.

Aziz Yıldırım basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

 

500 milyon euro’luk arsa bıraktım: Neden başkanlığa aday oldum? Hiç niyetim yoktu, çünkü keyfim yerinde. İşlerim de iyi gidiyor ama Fenerbahçe’de bazı sıkıntılar olduğunu gördüm. Arkadaşlar, dostlar ve dava arkadaşlarım ‘Bir şeyler yapmamız lazım’ dedi. Biriniz aday olun bu şekilde ilerleyelim dedim ama ‘Sen varken biz olamayız’ dediler. Bu doğrultuda aday olmaya mecbur kaldım. 20 sene başkanlık yaptım ve altı kez şampiyon olduk. Hiçbir zaman para yok diye şikayet etmedik. 1 milyar 900 milyon TL’lik borç vardı şimdi 4 milyar TL’den fazla borç var. Toplam borç 12 milyar TL’yi buldu. Doğrudur 630 milyon borç vardı. Ülker ile beraber stadın yanındaki arsaya Emlak Konut ile birlikte konutlar yapıp satacaktık. Anlaşmalarını yapmıştık. Bu arsadan dolayı Fenerbahçe ve Ülker 70 milyon euro verip Emlak Konut yüzde 20 pay alacaktı. Arsayı verirken arsanın değerini 230 milyar göstermiştik. O günkü kurla 4.5 liraydı Dolar. Arsa Ülker’in olduğu için biz kulübe satın alınmış olarak gösterdik. Bunu da biz borç olarak gösterdik. Murat Ülker bey kağıt üzerinde hala arsayı tutuyor. O borç şu anda yok. 3 sene içerisinde bu proje yapılmasaydı arsa devredilecekti ve borç ortadan kalkacaktı. Geçen sene Temmuz ayında yaptığım açıklamada Fenerbahçe’nin borçlarını anlattım. Oyuncular sattınız ve sermaye artırımı yaptınız. Devlete gidip kanun çıkardık ve 22 milyon euro kulübe girdi sağlandı. Benden önceki yönetim 28 milyon dolar borçla kulübü bana devretmişti. Bugün 500 milyon euro değeri bulunan arsalar bıraktım.

Son dört yılında şampiyon olamama nedenim mahkemeler: Derdim Fenerbahçe’nin şampiyon olması. Dört sene Fenerbahçe şampiyon olamadı, nedenini biliyorum. Mahkemeler… Ben ve dava arkadaşlarım her gün mahkemeye gittik. Mahkemeler uğraştık ve Fenerbahçe’ye zarar verdik. Bunu biliyoruz. Sonra kombine almayın, forma almayın, maça gitmeyin gibi şeyler dendi. Hep beraber Fenerbahçe’yi şampiyonluktan ettik, hep beraber.

Hapisteyken kulübü halka açtım: Fenerbahçe kurumsal bir yapı, dışardan adam getirip kulübü incelettiler. Böyle bir şey olabilir mi? Dün Fenerbahçe’nin durumunu dağıttılar, belgeleri arkadaşlarımız inceliyor. Varsa düşüncemiz söylerim. Fenerbahçe’de para sorunu olmaz! Ben neden kulübü halka açtım? Ben istesem bunu yapmam, ölene kadar başkan olurdum. Hapisteyken kulübü halka açtım, bir milyon üye olsun istedim. Anadolu’da Fenerbahçelileri bir araya getirecek binalar açılmasını istedim, birkaç yerde yaptık. Ancak kapattılar.

Başkanlık adaylığına mecbur kaldım: Başkanlığa hiç niyetim yoktu. Keyfim yerinde, para da kazanıyordum. İşlerim tıkırında ama Fenerbahçe’de bazı sıkıntılar var, onu gördüm. Arkadaşlarıma ‘Biriniz aday olun, yürüyelim’ dedim ama ‘Sen varken olmayız’ dediler. O zaman mecbur kaldım. 20 sene başkanlık yaptım, zor günlerde altı şampiyonluk yaşadık. Para konuşmadık.

Alttan yukarı gitmeyeceğiz! Yukarıdan söyleyeceğiz: Mevcut başkan ‘Ben başkan olduğum sürece Fenerbahçe’yi şampiyon yapmazlar’ dedi. Bu ne demek? Bunu arkadaşlarla düşündük. Bizi kim şampiyon yapmak istemiyor? İktidar mı? Devlet mi? Hakemler mi? TFF Başkanı mı? Kim? Eğer bunlar birbirine bağlıysa, alttan yukarı gitmeyeceğiz. Yukarıdan söyleyeceğiz.

Aziz Yıldırım aday: Kazanırsam Mourinho'yu getireceğimAziz Yıldırım aday: Kazanırsam Mourinho’yu getireceğim

Hükümetle mücadelemizi yaparız: Devlet ayrı, hükümet ayrı. Biz devletle kavga edemeyiz. Hep beraber 3 Temmuz’da yaptık. Bunun için açık olacağız. Fenerbahçe camiası büyüktür bu büyüklüğün altında herkes ezilir. Eğer beraber olmazsak bizi ezerler. Ama hükümetle haklı olduğumuzda mücadele yaparız, yaptık. FETÖ konusunda iç içeydiler, hep beraber yürüdük! Onun için açık olacağız.

Ben kimsenin adamı değilim: Yiğit Bulut’un trolleri varmış, AKP beni destekliyormuş falan… Ben kimsenin adamı değilim! Ben hiçbir partinin adamı değilim, olmam da! O troller de bu işlere girmesin. Ben duymam. Sakın bu işlere girmeyin. Hükümet desteği ile değil, bir laf uğruna geliyorum. ‘Ben varken Fenerbahçe’yi şampiyon yapmayacaklar’ lafı üzerine.. İktidar duruyor, TFF Başkanı duruyor, hakemler duruyor. Çocuklar ağlıyor, öyle diyorlardı.

Üyelere soruyorum, neredesiniz?: Kaç kongre üyemiz var? 60 bin olmuş. Halka açmıştık zamanında. Bir milyon üye hedefimiz vardı. 46 bin kişi aidatını yatırmış. O listede 10 seneyi geçen 10 bin kişiden fazlası var. Neredesiniz? Buraya gelip ‘Adayım’ diyeceksiniz. Para sorun değil Fenerbahçe’de… Sosyal medyadan yazıyorsunuz. Benim trol ordum da yok. Ben kimsenin adamı değilim. Ben Fenerbahçe’nin adamıyım. Kimseden de feyz almadım. 1998’de tribünler ‘Ali Şen başkan Fenerbahçe başkan’ diye inliyordu. Ben kimseden feyz almadım. Bir oyla beni seçtiniz. Geldim Fenerbahçe’nin başına bela oldum. Yine geliyorum.

Atatürk’ü iyi okuyun: Ben Atatürk’çüyüm! Ben laikim, ben Cumhuriyetçiyim! Hepinize tavsiye ediyorum. Atatürk’ü iyi okuyun. Yaptığı ilklere bakalım ve onları uygulamaya çalışalım. İşinize geliyorsa uygularsanız, işinize gelmiyorsa uygulamazsınız. Ama bu kadar kullanmayın. Herkes için söylüyorum. Bazı bizdekilere de söylüyorum. Gidenlere… Bu benim şahsi düşüncem. Ama Fenerbahçe üst kimliktir. Kimsenin düşüncesini, dinini sormam.

Devletten alacağımız var: Devletten maddi ve manevi alacağımız var. Hepimiz perişan olduk, şikeci damgası yedik. Fenerbahçe’nin borcu kadar alacağı var. Bunu masada çözmemiz lazım, mahkemede çözemeyiz.

Üç sene için geleceğiz: Fenerbahçe’nin en son kaybedeceği şey kazanma umudu olmalıdır. Bu umut kaybedildiğinde buradan geri dönüş olmayacaktır. Maalesef buraya geldiğimizi görüyoruz. Özellikle gençlerin ve çocukların geleceğe yönelik karamsar düşünceleri var. Bunları kurtarmalıyız. Çocuklar kazananın yanında olmak istiyorlar. Onların aşkı için şampiyon olmamız lazım. Ben seçilirim veya seçilmem 72 yaşındayım, üç sene için geleceğim. Üç seneden fazla yapamam. Yap deseniz de yapamam. Altı senelik dinlenme hepsini bize gösterdi. Ali bey de seçilebilir ama yanlışlardan hepimiz ders almalıyız.

Aziz Yıldırım, seçimi kim kazanırsa kazansın teknik direktörün Mourinho olması gerektiğini söyledi.

Mourinho ile para konuşmadık: Jose Moorinho ile yüz yüze görüştük. Menajerler ile görüşmeler sürecek. Biz henüz para konuşmadık. Mourinho bana ‘Konyaspor maçını izledim. Bakıyorum’ dedi. Ali Koç menajerleri göndermiş. Moorinho’nun 12 milyon euro alacağı, ekibinin de üç milyon euro alacağı söylendi. Size ne? Bugün bazı basın mensupları yönetici gibi yorumlar yapıyor. Böyle basın olmaz. Çok değişmiş basın. Acayip şeyler oluyor. Mourinho konusunda bir kısım gelsin bir kısım ‘Gelirse iyi olur’ diyor. Ayıp ya! Henüz geldiği yok. Şartlarda anlaşırsak gelecek. Mourinho Arabistan’a gitmiyor, gözünüz aydın olsun. Burayı da takip ediyor.

Basket takımı iyi gidiyor, bozmayız: Obradovic’le uzun süredir görüşmedim. Fenerbahçe basket takımı iyi gidiyor. Hocası da çok iyi. İyi giden bir şey bozulmaz.

Kaybedersek Mourinho’nun parasını yarısını ödemeyi taahhüt ediyorum: Mourinho konusuna gelirsek ise parasal konusunda sıkıntı yok. ‘Mourinho’ya 15 milyon euro verilir mi?’ diyorlar, sana ne? 9 Haziran tarihine kadar Mourinho bekler mi beklemez mi soru işareti. Eğer onlar da Mourinho ile çalışmak istiyorlarsa, divan Başkanı Şekip Mosturoğlu’ndan rica edeceğim Ali Koç yönetimine Mourinho ile görüşmeleri için ekiplerini göndersin. Biz kaybedersek Mourinho’nun parasının yarısını ödemeyi taahhüt ediyorum.

Liyakatlı olanlanlarla devam edeceğiz: Göreve geldiğimizde liyakatlı olan herkesle göreve devam edeceğiz. Görevini başarıyla yapamayan herkesle yollarımızı ayıracağız. Fenerbahçe’nin üzerinde ölü bir toprak var. 10 senedir ölü bir toprak var. Hep beraber Fenerbahçe’ye sahip çıkacağız.

Banka borçlarını kapatacağız: Parayı da beraber vereceğiz. Gerekirse üç senelik kombine alacağız. Banka borçlarını kapatmak için. Bankalara borçları mutlaka kapatacağız. Kapatamazsak büyük tehlike! Hepinizden ricam el birliğiyle bunları düzeltelim.

Borçları kapatmaya değil, şampiyon olmaya geliyoruz: Mourinho ile oyuncular konusunda konuşmadık. Göreve geldiğimizde teknik direktör olarak getirmeye çalışacağız. Transfer konusunda cömert davranacağız demedim. Borçları kapatmaya değil şampiyon yapmaya geliyorum. Bir tek bankalara borçlara dikkat diyorum.

Fenerbahçe'de seçim tarihi netleştiFenerbahçe’de seçim tarihi netleşti

Benim olduğum dönemde Galatasaray hiçbir şeydi: Fetöcüler, tarikatçiler vs aday olursa ve kimse aday olmazsa ben aday olurum, hiç isim vermedim. Benim olduğum dönemde Galatasaray hiçbir şeydi. Benim başkan olduğum dönemde biz FETÖ ile mücadelemizi verdik. Futbolun iklimin benden sonra çok değişti. Benim zamanımda konuşamıyorlardı. Ben hep doğruyu söylüyordum. Ben hep doğrunun yanındaydım. Hiçbir zaman kavga boyutlarına giden bir şey olmadı. Küsüyorduk ama kavga etmiyorduk.

Kongrelere bu yüzden gitmedim: Kongrelere gelseydim, kongrelerin hepsi yarıda kalırdı. Çünkü ben tepki verecektim, yanlış olanı söyleyecektim. Söyledim de. ‘Gidin Ramos’u, Dzeko’yu alın’ dedim. Biz kimleri getirdik? Alex, Roberto Carlos, Anelka. Fenerbahçe’ye böyle oyuncular getirilir. İlk senelerde çok kötü transferler yaptılar ve çok para harcadılar. ‘Parayı düzelttik’ diyorlar, ne kadar düzelttiklerini anlatsınlar bakalım.

Tek hedef Türkiye’de şampiyonluk: Bir tek şey söylüyorum. Fenerbahçe’yi şampiyon yapmaya geliyorum. Altı sene önceki hataları ve eleştirileri ilerleyen süreçte daha geniş konuşacağız. Benim dönemimde altı kez şampiyon olduk. Hiçbir zaman küme düşme tehlikesi yaşamadık. Avrupa’da başarılar elde ettik. Türkiye’de şampiyonluk hedefi koydum. Şampiyonlar Ligi hedefim yok. Önce Türkiye’de şampiyon olacağız sonrasına bakacağız. Bırakın Şampiyonlar Ligi’ni milleti kandırmanın anlamı yok.

Hakkımız yenirse farklı konuşuruz: TFF Başkanı hakkında yorum yapmak istemiyorum çünkü futbol ortamının içinde değilim. Herkesin birbirine saygılı olması lazım. Geçmişte bizler de bazı yanlışlar yaptık. Bu yanlışlıkları ortadan kaldırmak lazım. Biz ekibimizle yaşlandık. Hakkımız yenmemek şarıtlya daha sakin olacağız. Hakkımız yenirse farklı konuşuruz.

Zengin adama değil akıllı adama ihtiyacım var: Zengin adamı ben ne yapayım. Zengin adam dışarıda kalsın, para versin. Murat Ülker’e ‘Gel başkan ol’ dedim. ‘Beni listeye yaz’ dedi. Ferit Bey aynı şeyleri söyledi. İşleri var, bu yüzden yönetimde çalışacak adam lazım. Benim arkadaşlarım da dahil olmak üzere. Sicil ve denetleme kurulları da olmak üzere hiç kimseyle konuşmadım. Pazar gününden sonra arkadaşlarımla toplantı yapacağız. Perşembe gününe kadar divana sunacağız. Yazılan her şey yalan. Zengin adama ihtiyacım yok. Akıllı adama ihtiyacım var.

Taraftar sadece Fenerbahçe’nin adamı olacak: Galatasaray’ın Kadıköy’de hiç galibiyeti yoktu. Ben kimsenin adamı değilim sadece Fenerbahçe’nin adamıyım. Taraftar da sadece Fenerbahçe’nin adamı olacak. Kimseye bilet almayacağım. GFB’Yi (Genç Fenerbahçeliler) ben kurdum. Galatasaray maçlarında soyunma odasında inip ‘Galatasaray maçları bizim için bayram’ diyorduk. Bu sözler futbolcuları motive ediyordu.

Aziz Yıldırım, Ali Koç’la aralarında küslük olmadığını söyledi.

Ali Koç’la küs değilim, fikirlerimiz ayrı: Ben Ali Koç’la küs değilim. Gelip Divan Kurulu’nda elimi sıksaydı ‘Neden elimi sıkıyorsun’ mu diyecektim? Sadece fikirlerimiz farklı. Divan başkan adaylarımızdan biri ‘Aziz Yıldırım ile Ali Koç’u barıştıracağız’ dedi. Ben de ‘Benim adıma neden konuşuyorsunuz. Bu yetkiyi nereden alıyorsunuz?’ dedim.

Neden garajdan gittim?: Ali Koç’la sorunum yok, icraatleri ile ilgili sorunum var. Seçimi kaybettim, ‘garajdan gitti’ dediler. Nereden gidecektim havadan mı? Eve gittim, iki viski içtim, rahatladım.

Mourinho’ya neden 100 milyon euro vereyim?: (Gazete kupürü gösteriyor) Mourinho’ya 100 milyon euro! Neden bu parayı vereyim. Ne derdim var. Şimdi de Mesut Özil mi deniyor. Aykut Kocaman’ı kulübün CEO’su yapacağı söylendi. Yapmayın arkadaşlar.

Çocukları Fenerbahçeli yapmalıyız: Şimdilerde çocuklar üzülüyor. 2004’te bir koleje gidip sınıflara gittik. Sınıflar 20-25 kişilikti. İki sene üst üste şampiyon olduğumuzda ‘Kim Fenerbahçeli’ diye sorduğumuzda 15’i Fenerbahçe’yi tutuyordu. Şimdilerde ise 3-4 Fenerbahçeli çocuk var. Her şeyi beraber yaparsak olur yoksa olmaz.

Ali Koç ile Nihat Özdemir arasındaki husumet 2011’den: Nihat Özdemir, Fenerbahçe’ye hizmet etti. Siz bilmiyorsunuz, bırakın onların yalanlarını! Aralarındaki husumet 2011’den.. Nihat Özdemir, Fenerbahçe’nin değeriydi… Adama salladılar, Fenerbahçe’den istifa etti.

FETÖ temizliği yapılmadı: Sporda FETÖ operasyonu yapıldı mı? Hakemlerde yapıldı mı? Yönetim kurullarında yapıldı mı? Basında da yapılması lazım. 3 Temmuz sabahı bütün yemi alıp anlatan adam bugün Halk TV’de program yapıyor (Editörün notu: Ekrem Açıkel) Geldiğimde bunları hep konuşacağım. Bütün FETÖ’cüleri afişe edeceğim.

Af çıkaracağız: Bir amacım da 2025’te yeniden tüzük tadilatı yapmak. Bir başkan, altında yönetim ve kurullar olacak. Bu bütünlük olmazsa kimse seçilemeyecek. Bu tüzük öyle bir tüzük. Tüzüğü yeniden düzeltmek lazım. Benim attığım insanlar dahil bir af çıkaralım. Gelsinler, paralarını ödesinler.

Fenerbahçe'de Ali Koç resmen aday, Aziz Yıldırım imza topluyorFenerbahçe’de Ali Koç resmen aday, Aziz Yıldırım imza topluyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.