Başak City olmak yaramadı.. Burak Yılmaz ilk galibiyetini aldı

City Group ile anlaşma imzalayan Başakşehir, son dakikada penaltı kaçırdığı maçta Kayserispor'a 3-2 yenildi. Sarı kırmızılılar 10 maç sonra galip gelirken Burak Yılmaz da Kayseri kariyerindeki ilk üç puan sevincini yaşadı.

Spor 20 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Kayserispor 10 maçlık galibiyet hasretine İstanbul'da son verdi.

Premier Lig ekiplerinden Manchester City’nin de sahibi olduğu City Group’un satın aldığı Başakşehir, anlaşmanın ardından ilk maçına çıktı. İstanbul ekibi sahasında, Süper Lig’de 10 maçtır galibiyet hasreti çeken Kayserispor’u konuk etti.

Maça hızlı başlayan Kayseri, rakibinin çıkarken yapacağı hataları kovaladı. 9. dakikada Leo Dubois topu kaptırdı, Corelo pasını Nazon’a gönderdi. Nazon sert şutunda kaleci Volkan’ın da müdahale ettiği topu ağlara yolladı, Kayseri 1-0 öne geçti. Kayseri baskısını sürdürdü. 15. dakikada Ba’nın pası kısa düştü, Abeid topu kapıp Ali Karimi’ye aktardı. Karimi’nin şutunda top ağlarla buluştu durum 2-0 oldu. İlk yarı böyle bitti.

Beşiktaş'ta söz golcülerin... Konyaspor direnemediBeşiktaş’ta söz golcülerin… Konyaspor direnemedi

İkinci yarı bol aksiyona sahne oldu. 58. dakikada sol kanattan gelişen atakta Dubois’in arka direğe gönderdiği topu kontrol eden Deniz Türüç, yakın mesafeden sert vurdu ve topu ağlara gönderdi. 72’de Kayseri Davidson’la farkı artırma fırsatını tepti. Ancak 84. dakikada Boa Morte eline geçen fırsatı değerlendirdi, durumu 3-1’e getirmeyi başardı.

Çağdaş Atan’ın öğrencileri pes etmedi. 89. dakikada ev sahibi ekip Hamza Güreler ile farkı yeniden bire indirdi. 90+10. dakikada Dubois ile Bourabia arasında yaşanan mücadele sonrasında hakem Oğuzhan Çakır, VAR’dan gelen uyarı sonrasında Bourabia’nın topa elle müdahale ettiği gerekçesiyle penaltı noktasını gösterdi.  90+12. dakikada Piatek’in kullandığı penaltı atışında soluna gelen topu kurtaran Bilal Bayazıt gole izin vermedi.

Kayserispor bu pozisyonun ardından hanesine üç puanı yazdırmayı başardı. Böylelikle City Group anlaşması sonrası ilk maçına çıkan Başakşehir sahadan yenik ayrıldı. Çağdaş Atan karşılaşma sonrası eski takımı Kayserispor’un futbolcularını teker teker tebrik etti. Burak Yılmaz Kayserispor kariyerindeki ilk üç puanını hanesine yazdırmayı başardı. Başakşehir 33 puanla 9. sırada kalırken Kayseri üst üste dördüncü maçından namağlup ayrılıp 32 puanla 11. sıraya geldi.

Karşılaşma sonunda Başakşehir antrenörü Çağdaş Atan ve Kayserispor teknik direktörü Burak Yılmaz arasında gerginlik yaşandı. Atan bu durumun sorulması üstüne “Orada Burak hoca, bizim kulübedeki bir oyuncuya bir şey söyledi. Kulübe bizim mahremiyet alanımız, benim ne oyuncularıma ne de yardımcı antrenörlerime, ekibime kimse kenardan konuşamaz. O ekibin lideri olarak yapmam gerekeni yaptım. Az önce de görüştük, birbirimize başarılar diledik. Çok büyütecek bir şey yok” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.