Berke yıldızlaştı milliler gruptan lider çıktı

20 Yaş Altı Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye, gruptaki son maçında İtalya’yı 55-52 mağlup ederken Berke Büyüktuncel 26 sayı üretti. Milliler, Belçika’nın İsrail’i mağlup etmesi sonrası gruptan lider çıktı.

Spor 11 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Berke Büyüktuncel'den büyük performans millilerden değerli galibiyet.

20 Yaş Altı Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda grup aşaması tamamlandı. Milliler Yunanistan’ın ev sahipliğindeki turnuvada grup aşaması son karşılaşmasında İtalya’ya karşı mücadele etti. Maç iki takımın da tutuk oyuncusuyla başladı ve ilk çeyrek 8-8 gibi kısır bir skorla bitti. İkinci çeyrekte bir nebze daha üretken olan iki takımın mücadelesinde devre 22-21 sona erdi. Üçüncü periyotta da çekişme sürdü bu kez öne geçen taraf İtalya oldu. Son 10 dakikaya 36-37 girildi. Son çeyreğe Tan Yıldızoğlu’nun asistleriyle başlayan milliler öne fırladı. En üretken olduğu çeyreği geçiren ekibimiz maçı 55-52 kazandı ve grup aşamasını iki galibiyetle tamamladı.

NBA'de sezon içi turnuvası için kuralar çekildi: İşte NBA Kupası’nda gruplar ve formatNBA’de sezon içi turnuvası için kuralar çekildi: İşte NBA Kupası’nda gruplar ve format

Maçın en skorer ismi Berke Büyüktuncel takımımızın 55 sayısının 26’sını kaydetti. Emir Adıgüzel ve Karahan Tuan Efeoğlu 10’ar sayı kaydetti. Tan, hiç sayı atamasa da 5 ribaunt ve 7 asistle oynadı.

Bu sonucun ardından Belçika-İsrail maçının sonucunu bekleyen ekibimiz, Belçika’nın galibiyetiyle beraber grubunu lider tamamlamayı başardı. Milliler, Belçika’yı mağlup edip İsrail’e yenilmişti. Türkiye böylece son 16 aşamasında Karadağ’ın rakibi oldu. Türkiye-Karadağ mücadelesi 12 Temmuz Çarşamba akşamı saat 21.00’de oynanacak. Milliler bu maçı kazanıp çeyrek final aşamasına geçmeleri halinde Yunanistan-İzlanda eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

Parkeden bir sanatçı geçti: Luigi DatomeParkeden bir sanatçı geçti: Luigi Datome

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.