Bertuğ siftahı Avrupa Ligi’nde yaptı, Rennes kazandı

UEFA Avrupa Ligi grup aşaması ilk hafta maçında Rennes, Maccabi Haifa’yı ağırladı. Fransız ekip, İsrail temsilcisini 3-0 mağlup ederken 21 yaşındaki milli futbolcu Bertuğ Yıldırım 55. dakikada Rennes kariyerinin ilk golünü attı.

Spor 22 Eylül 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Bertuğ kendi adına perdeyi Avrupa Ligi'nde açtı.

UEFA Avrupa Ligi heyecanı dün oynanan 16 grup maçıyla başladı. 32 takımın 8 grupta ilk 2’ye girerek turnuvada yoluna devam etmek mücadele edeceği Avrupa Ligi’nin 19.45 seansında Bertuğ Yıldırım’ın formasını giydiği Rennes de sahne aldı. Fransız ekip Maccabi Haifa’yı ağırladı. Rennes maça çok hızlı başladı ve Ludovic Blas’la henüz 1. dakikada öne geçti. 31. dakikada Adrien Truffert farkı takımı lehine 2’ye çıkardı. 55. dakikada sahne alan isim milli futbolcu Bertuğ Yıldırım oldu. Transfer döneminin son günlerinde Hatayspor’dan 5 milyon euro karşılığında Rennes’e transfer olan Bertuğ, Avrupa Ligi ve Rennes kariyerindeki ilk gole imza attı. Fransız ekip sahadan 3-0 galip ayrıldı ve turnuvaya 3 puanla başladı.

Villareal, Panathinaikos’a konuk olduğu maçta sahadan boynu bükük ayrıldı. Avrupa kupalarını iyi tanıyan iki ekibin karşı karşıya geldiği mücadele Panathinaikos’un 2-0’lık galibiyetiyle sonuçlandı. 38. dakikada Sporar’ın attığı golle 1-0 öne geçen Yunanistan ekibi ilk devre kurduğu üstünlüğü korumayı başardı ve soyunma odasının yolunu galip bir şekilde tuttu. İspanyol ekip ikinci yarıda Sporar’ın 78. dakikadaki golüne engel olamadı. Karşılaşmada başka gol sesi çıkmayınca Panathinaikos UEFA Avrupa Ligi’ne hızlı bir başlangıç yapmış oldu.

Liverpool iyi başladı

Avrupa Ligi’nin favorilerinden biri olarak turnuvaya başlayan Jürgen Klopp’un ekibi Liverpool, LASK Linz’e konuk oldu. Liverpool, 14. dakikada Florian Flecker’in ayağından gelen golle 1-0 geri düştü. İlk yarıyı bu skorla geride kapatan ekip ikinci yarıda toparlandı ve Darwin Nunez 56’da eşitliği sağladı. Luis Diaz 63. dakikada takımını öne geçirdi. Liverpool adına farkı 2’ye çıkaran isim Mo Salah oldu. 86. dakikada Mısırlıdan gelen gol maçın sonucunu belirledi. Grubun diğer karşılaşmasında Union Saint-Gilloise ve Toulouse 1-1 berabere kaldı.

Roma deplasmanda rahat

Geçtiğimiz sezonda UEFA Avrupa Ligi’nde final oynayan Jose Mourinho’nun öğrencileri Avrupa Ligi’ne galibiyetle başladı. G Grubu’ndaki ilk mücadelede Roma, son yılların yükselen Moldova takımı olan Sheriff’e konuk oldu. Son finalist 45+4’te Kiki’nin kendi kalesine attığı golle soyunma odasına moralli bir şekilde gitti. 57. Dakikada Tavar, Sheriff adına skoru eşitlese de 67’de Lukaku’nun attığı gole engel olamadı ve gruba puansız başladı. 90+7’de Fernandes kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Türkiye, Avrupa fark etmiyor! Fenerbahçe'nin kusursuz yürüyüşü sürüyorTürkiye, Avrupa fark etmiyor! Fenerbahçe’nin kusursuz yürüyüşü sürüyor

Leverkusen dolu dizgin

Almanya’da sezona çarpıcı bir giriş yapan Bayer Leverkusen, Avrupa’da sağlam bir başlangıç yaptı. İsveç ekibi Hacken’i 4-0’la kendi evinde geçen Leverkusen 3 puanı 4 golle aldı. Maça hızlı başlayan Alman ekibi, 10. Dakikada Wirtz’in attığı golle karşılaşmada durumu 1-0’a erken getirdi. Yüksek temposuna devam eden Leverkusen, 6 dakika sonra Adli’yle skoru 2-0’a taşıdı. Karşılaşmada uzunca bir süre gol sesi çıkmadı. Ancak, bu sessizliği dakika 66’da Boniface bozdu. Dört dakika sonra gelen Hofmann’ın golü ise skoru tayin etti.

Ölüm grubu gollü başladı

UEFA Avrupa Ligi’nde ölüm grubu olarak nitelenen B Grubu’nda gollü maçlar oynandı. Ajax’ın Marsilya’yı ağırladığı mücadelede Hollanda ekibi 9. dakikada Carlos Borges, 20. dakikada Steven Berghuis’le öne geçti. Marsilya bu gollere 23’te Jonathan Clauss ve 38’de Pierre-Emerick Aubameyang’ın golleri durumu 2-2’ye getirdi. Kenneth Taylor 52’de Ajax’ı tekrar öne geçirdi. Aubameyang 78’de kendinin 2 takımının 3. golünü attı ve maç 3-3 berabere bitti.

Grubun diğer maçında De Zerbi’nin Brighton’ı AEK’i ağırladı. AEK 11. dakikada Djibril Sidibe ile öne geçti. 30. dakikada Joao Pedro penaltıdan durumu eşitledi. Mijat Gacinovic Yunan ekibini 40. dakikada yeniden öne geçirdi. Pedro 67’de kendinin ve takımının 2. golünü attı. AEK’e galibiyeti getiren gol Ezequiel Ponce’tan geldi. 84. dakikadaki golle beraber Yunan ekip Avrupa Ligi’ne 3 puanla girdi.

A Grubu: 

Olympiacos – Freiburg 3-2

West Ham – TSC 3-1

C Grubu:

Rangers – Real Betis 1-0

Sparta Prag – Aris 3-2

Livakovic: Modric ‘Fenerbahçe iyi bir seçenek’ dediLivakovic: Modric ‘Fenerbahçe iyi bir seçenek’ dedi

D Grubu: 

Atalanta – Rakow 2-0

Sturm Graz – Sporting 1-2

H Grubu:

Karabağ – Molde 1-0

G Grubu:

Servette – Slavia Prag 0-2

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.