Beşiktaş Hapoel’e Slovenya’da mağlup

Eurocup'ta normal sezonun son maçında Slovenya'da Hapoel Tel Aviv'i ağırlayan Beşiktaş karşılaşmadan 94-73'lük ağır bir yenilgiyle ayrıldı. Bu sonuçla grubunu altıncı sırada bitiren siyah-beyazlılar her şeye rağmen son 16'ya yükseldi.

Spor 8 Şubat 2024
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Dengeli başlayan maçta savunmada zorlanan Beşiktaş ilk çeyrek potasında 27 sayı gördü. İkinci periyotta da çemberini korumakta zorluk yaşayan siyah-beyazlılar devreye 47-39’luk skorla geride girdi. Karşılaşmanın ikinci yarısında iyice vites artıran Hapoel, farkı çift hanelere çıkardı ve son çeyreğe girerken 69-55’lik üstünlüğü yakaladı. Mücadelenin son 10 dakikasında çok iyi hücum eden İsrail temsilcisi farkı daha da açtı ve karşılaşmadan 94-73’lük galibiyetle ayrıldı.

Beşiktaş’ta Angel Delgado 15 sayı ve 12 ribauntla oynarken Hapoel Tel Aviv’de Will Cummings 16 sayı, 3 ribaund, 4 asist; Tomer Ginat ise 16 sayı, 7 ribauntla öne çıktı. Bu sonuçla grubunu altıncı sırada bitiren siyah-beyazlılar sekizli finalde EuroCup’ın son şampiyonu İspanyol Gran Canaria’ya rakip oldu. Henüz tarihleri açıklanmayan sekizli final karşılaşmaları tek maç üzerinden oynanacak, kazanan takım adını çeyrek finale yazdıracak.

Türk takımlarının aynı gün oynadığı diğer maçlarda alınan sonuçlar.

Karşıyaka – Peristeri, 93-88

Tofaş – Cholet, 84-71

Bahçeşehir Koleji – Janova, 119-79

NBA All-Star'a iki yeni isim: Trae Young ve Scottie BarnesNBA All-Star’a iki yeni isim: Trae Young ve Scottie Barnes

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.