Beşiktaş kazandı, Fenerbahçe yenildi, Galatasaray sevindi

Kadın Futbol Süper Ligi'nde Fenerbahçe derbi maçta Beşiktaş'a 4-2 yenildi. Bu sonucun ardından Hakkarigücü'nün son saniye golüyle 2-1 yenen Galatasaray bitime dört hafta kala puan farkını beşe çıkardı.

Spor 30 Mart 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Derbide Beşiktaş, Fenerbahçe'yi üstün bir oyunla 4-2 yenmeyi başardı.

Kadın Futbol Süper Lig’de Fenerbahçe geçen hatfa ezeli rakibi Galatasaray’ı yenerek puan farkını ikiye düşürdü. Şampiyonluk mücadelesi veren sarı lacivertliler bir başka ezeli rakibi Beşiktaş’a konuk oldu.
Gaziosmanpaşa’daki Halit Kıvanç Stadyumu’nda oynanan maçta ilk gol sarı lacivertlilerden geldi. 23. dakikada kazanılan penaltıyı Coleman gole çevirdi. Bu dakikadan sonra Beşiktaş’ın üstünlüğü vardı. 35 ve 42’de sahneye Shameeka Fishley çıktı. Attığı iki golle siyah beyazlıların ilk yarıyı 2-1 önde kapamasını sağladı.

İkinci yarıda Kartal fırtınası devam etti. 58’de Shameeka Fishley ağları bir kez daha havalandırarak hat-trick’i tamamladı. 73’te Clement, skoru 4-1 yaptı. Fenerbahçe, ‘de 80’de Haley Berg, Beşiktaş ağlarını sarsarak sonucu ilan etti: 4-2

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, siyah beyazlı formayla 150. maçına çıkan Didem Karagenç’e hediye verdi.

Siyah-beyazlı ekipte, başkan Hasan Arat da Fenerbahçe’yi 4-2 mağlup ettikleri mücadeleyi tribünden takip etti. Arat, karşılaşmanın ardından saha içinde oyuncularını tebrik etti. Öte yandan Başkan Arat, Fenerbahçe maçıyla 150. kez Beşiktaş formasını terleten kaptan Didem Karagenç’e karşılaşma öncesinde forma hediye etti.

Didem Karagenç, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bu şanlı forma altında 150 maça çıkmak ayrı bir gurur. İyi ki Beşiktaşlıyım. Umarım futbolu burada bırakırım. Biz bu maça çok hazırlandık. Kazanacağımızı bilerek sahaya çıktık. Geriye düşmemiz moral kaybı oluşturmadı. Takımımız birbirine çok alıştı. Beşiktaş derbilerin takımıdır, derbiyi kazandığımız için çok mutluyuz.”

Siyah-beyazlı futbolcu Başak Gündoğdu da “Çok iyi yönetilen bir aileyiz. Bu sebeple galibiyet garantiydi. Başkanımıza, yönetim kuruluna, hocalarımıza, bize emek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. Futbolcularla birlikte basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Altın Mimir, kadınların futbolun içinde olmasını vurgulayarak şunları söyledi: “Çok heyecanlıyız. Basketbol maçının ardından kızlarımızın gösterdiği performans bizi çok mutlu etti. Bütün kadınlarımıza sesleniyoruz, futbolun içinde olun. Hakem olun, futbolcu olun, yönetici olun. Futbolcularımız bizi gururlandırdı bugün, teşekkür ediyoruz.”

Derbi maçtan 4-2’lik galibiyetle ayrılmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Işıl Zeybek de kadın taraftarları tribünlerde daha çok görmek istediklerini söyledi.

Galatasaray’ın 90+5’te attığı golün santrası yapılmadı.

Lider Galatasaray son saniye golüyle farkı açtı

Beşiktaş, bu sonuçla puanını 50’ye yükseltirken Fenerbahçe 57 puanda kaldı. Gözler 59 puanlı Galatasaray’ın Hakkarigücü maçına çevrildi. Sarı kırmızılılar 30’da Arzu Karabulut ile öne geçti ve ilk yarıyı 1-0 önde kapadı. Hakkarigücü 75’te Marie Manga’nın golüyle eşitliği sağladı. Galatasaray, 90+5’te Luibov Shmatko’nun sayısıyla mücadeleden 2-1 galip ayrılırken golün santrası bile yapılmadı. Bu sonuçla puanını 62 yapan Cim Bom, ligin bitimine dört hafta kala en yakın rakipleri Fenerbahçe ve Fomget ile puan farkını beşe açmış oldu. Sarı kırmızılılar gelecek hafta Fomget deplasmanına gidecek. Fenerbahçe ise kendi sahasında Amedspor’u konuk edecek. Kadın Süper Ligi’nde alınan diğer sonuçlar şöyle…

Amedspor – Adana İdmanyurdu 4-1

Vatanspor – Karadeniz Ereğli 0-1

Trabzonspor – Ataşehir 2-1

Beylerbeyi – Fomget 0-2

Karagümrük – 1207 Antalya 6-1

Gaziantep -Alg 2-3

31. hafta hakemleri açıklandı... Galatasaray'a Şansalan, Fenerbahçe'ye Kardeşler31. hafta hakemleri açıklandı… Galatasaray’a Şansalan, Fenerbahçe’ye Kardeşler

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.