Çebi, TFF başkanlığı düşünmüyor… UEFA’dan henüz cevap yok

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, basına yaptığı açıklamalarda TFF Başkanlığına aday olmayı düşünmediğini dile getirdi ve depremden etkilenen bölgedeki takımların maçlarıyla alakalı UEFA’ya yazdıkları mektuba henüz geri dönüş olmadığını açıkladı.

Spor 30 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Ahmet Nur Çebi'den federasyon başkanlığı ve UEFA'ya gönderilen mektupla alakalı açıklama geldi.

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Nevzat Demir Tesisleri’nde Akademi hizmetine sunulan yeni sahanın açılışında basına konuştu. Çebi, haziran ayındaki TFF Başkanlık seçiminde aday olmayı düşünmediğini söyledi. Başkan, faal Başkan Mehmet Büyükekşi hakkında da iyi niyetli ancak başarısız yorumunu yaparak, “Mevcut federasyon başkanının iyi niyetli olduğuna inansam da çalışkan olduğunu kabul etsem de başarılı olduğunu düşünmüyorum. Kendisinin yerine bir başkasının göreve devam etmesini tercih ediyorum” diye konuştu.

Volkan Demirel'den Ahmet Nur Çebi'ye: İnsanlar hayattan silindiVolkan Demirel’den Ahmet Nur Çebi’ye: İnsanlar hayattan silindi

Çebi, gündemi fazlasıyla meşgul eden Atakaş Hatayspor ve Gaziantep FK maçları için federasyonun verdiği kararı tekrar eleştirdi. Başkan, “UEFA’ya görüşünü, bu durum sağlıklı mı diye sorduk, henüz cevap gelmedi. O konuda ısrar ediyoruz. Yapılan uygulamanın sağlıklı olmadığını düşünüyoruz. Depremden etkilenen iki ilin takımının ligde dondurulup devam etmesi çok doğal bir şey. Ben de destek verdim. Uygulamalar çok basit ve net. Herhangi bir takım ne nedenle ligden çekiliyorsa oynadığı maçlar dahil olmak üzere geçersiz sayılır. Bunu yok hükmünde kabul edip kafanıza göre karar alacaksınız, bunu depremin üçüncü günü gündeme getirip bizi zor durumda bırakacaksınız. Çok rahatsız olduğum konulardı” dedi.

Çebi, deprem sonrası ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayarak, “Benim önceliğim oradaki insanlara hizmet etmekti ama bu arada hayat devam ediyor. Depremi hiçbir zaman unutmayacağım, elim hep orada olacak. Bunları laf olsun diye konuşan insanlara yaptıklarının doğru olmadığını söylemek zorundayım” şeklinde konuştu.

Beşiktaş'tan UEFA'ya giden ilk mektupta 'tescil' yok! Kutlama çelişkisiBeşiktaş’tan UEFA’ya giden ilk mektupta ‘tescil’ yok! Kutlama çelişkisi

Twente ile anlaşıldı

Öte yandan Çebi, genç futbolcuların futbol oynayabileceği sahaların artması gerektiğine dikkat çekti. Çebi, ekonomik krizin altından kalkmanın tek yolunun altyapıdan oyuncu yetiştirmek olduğuna  dikkat çekti. Altyapı konusunda çeşitli çalışmalara imza attıklarını belirten başkan, “Twente altyapı konusunda beraber anlaştığımız bir takım. Birbirimizle alışverişlerimiz olacak” dedi.

Alma Beşiktaş'ın ahını! Douglas tutuklandıAlma Beşiktaş’ın ahını! Douglas tutuklandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.