Centilmenlikte son kale! Bir sen kaldın geride…

Takım, teknik direktör, futbolcu, taraftar ve yönetici olmak üzere beş kategoride verilmeye başlanan TFF Fair Play ödüllerinde geride bir tek 'futbolcu' kaldı!

Spor 24 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Rakibinin yere kötü düşmesini engelleyen Florian Loshaj 2024 Ocak ayında ödül alan tek isim oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi 2022’nin aralık ayında Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulu oluşturdu. Kurulun amacı centilmenliği ödüllendirmekti. Beş kategori belirlendi: Takım, teknik direktör, futbolcu, taraftar ve yönetici.

Faruk Koca’nın hakem Halil Umut Meler’e saldırısından sonra 2023 ‘ün sonunda kategori sayısı beşten üçe indi. En centilmen yönetici ve taraftar ödülü tarih oldu. Ali Erten başkanlığında, Prof. Dr. Mustafa Sait Gönen, Prof. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu, Prof. Dr. Fatma Ayanoğlu, Banu Yelkovan, Attila Gökçe, Ömer Üründül, Berrin Altınöz ve Metin Tekin’den oluşan TFF Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulu 2024 ocak ayı geçtiğimiz günlerde tekrar toplandı. Beş kategoriyle başlayan centilmenlik ödülleri sadece bir kişiye verildi.

Yapılan açıklamaya göre en centilmen futbolcu ödülünü 10 Ocak 2024 tarihinde oynanan Adana Demirspor – İstanbulspor karşılaşmasında, rakibi Edouart Michut’un kafaya çıkışı sonrasında ters düşmesini önleyerek olası büyük bir sakatlığın önüne geçen İstanbulspor futbolcusu Florian Loshaj kazandı. (TFF’nin açıklaması linkte) Yani en centilmen takım ve teknik direktör arayışı da böylece sona erdi. TFF’nin açıklamasında bunun nedeni ve sürekli olup olmayacağı konusunda bir bildirimde bulunmadı.

Kurul daha önce verdiği kararlara eleştiri konusu olmuştu. Bunlardan bazıları şöyle…

* Hakem Halil Umut Meler’e saldıran Ankaragücü’nün eski başkanı Faruk Koca’yı en centilmen yönetici seçmek.

* TFF tarafından en çok ceza alan kulüp olan Fenerbahçe’nin yönetim kuruluna en centilmen yönetici ödülüne layık görmek.

* Daha önce MHK’nın başında bulunan Lale Orta’ya dakikalarca hakaret eden Galatasaray seyircilerine en centilmen taraftartar ödülü vermek.

* Pro lisansı bulunmadığı için maç öncesi ve sonrasında basın önüne çıkamayan dönemin Antalyaspor Teknik Direktörü Nuri Şahin’i açıklamaları nedeniyle ödüe layık görmek.TFF bizimle eğleniyor... Fair Play ağlıyor...TFF bizimle eğleniyor… Fair Play ağlıyor…

Fair Play'den taraftar ve yönetici gittiFair Play’den taraftar ve yönetici gitti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.