Deplasman canavarı yine avantajı aldı: Miami seriyi dengeledi

NBA final serisi ikinci maçında Miami Heat, konuk olduğu Denver Nuggets’ı 111-108 mağlup etti ve seride durumu 1-1’e getirmeyi başardı.

Spor 6 Haziran 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Miami, saha avantajını yine kaptı.

Miami, 8. sıradan play-off yaparak finale kadar yükseldi. Bu dahi tarihte yalnızca ikinci kez başarılan bir şey olarak dikkat çekti. Finalde ise Batı’nın lideri ve son rakibi Lakers’ı süpürerek gelen Denver Nuggets rakipti. Nuggets, ilk maçı çok da verimli oynamamasına karşın kazanınca Miami’nin peri masalının bittiği düşünüldü. Ancak deplasman canavarı modu, her zaman gizli silahtı.

Kıtalararası Kupası, olimpiyat şampiyonunu yenen Türkiye’ninKıtalararası Kupası, olimpiyat şampiyonunu yenen Türkiye’nin

İkinci maç da bu modun devreye girdiği şekilde başladı. Gabe Vincent’la üstünlük yakalayan Miami, bir ara farkı çift hanelere dahi çıkardı. Ancak Denver, üç sayılık atışlarda isabetler bulmaya başlamasıyla farkı 3 sayıya kadar indirdi. Çeyrek 26-23 Miami üstünlüğüyle bitti. İlk periyodun sonunda başlayan rüzgar durmadı. Denver, bilhassa hızlı hücumlarla Heat savunmasını avlamayı başardı. Öne geçtikten sonra fark gittikçe açıldı. Bu kez çift haneleri yakalayan Denver oldu. Ancak Miami de kolay pes etmeyecekti. Devre 57-51 konuk ekip üstünlüğüyle bitti.

Denver adına farkı çift hanelere taşımak önemli bir eşikti. Zira play-off macerası boyunca 11 kere çift haneli fark yakaladıkları hiçbir maçta yenilmemişlerdi. Ancak rakip bu kez Miami’ydi. İlk yarı dengeli başladı Denver asla kontrolü yitirmediği çeyreği 8 sayı önde kalarak kapamayı başardı. Sezon boyunca son çeyreklere 8+ sayı farkla önde girdiği maçlarda 37 galibiyet ve 1 mağlubiyeti bulunan ev sahibi, seriyi 2-0’a taşımaktan 12 dakika uzaktı.

Fakat Miami, sezon boyunca rotasyonda yer bulmakta zorlanan, takas piyasasında hiçbir takımın sıcak bakmadığı ve değerinden fazla ücret ödendiği düşünülen Duncan Robinson’la maça döndü.

Robinson’ın üst üste 10 sayısı Heat’i bir anda öne geçirdi. Gabe Vincent, Jimmy Butler, Kyle Lowry ve Bam Adebayo da partiye katıldı. Bitime yaklaşık 5 dakika kala 104-93 önde olan Heat’ti. Bu dakikadan sonra dış şutlarda isabet bularak maça dönmeye çalışan Denver’ın çabaları yetmedi. Jamal Murray son şutta maçı eşitleme fırsatını kaçırdı. Miami, final serisindeki ilk deplasman galibiyetini aldı ve saha avantajını eline geçirdi.

Yarı finalde ilk adımı Telekom attıYarı finalde ilk adımı Telekom attı

Miami’de Gabe Vincent 23 sayı attı. Butler ve Adebayo 21’er sayı üretti. Duncan Robinson 10 sayıyla oynadı. Denver’da Nikola Jokic 41 sayı ve 11 ribauntluk performans sergiledi. Ancak Jokic, 4 asist yaptığı maçta 5 top kaybetti. Bu play-offlarda ilk defa Sırp oyuncunun top kaybı sayısı asist sayısını geçti. Miami’nin Denver’ı ne denli düzenden çıkardığı buradan anlaşılabilir. Jamal Murray 18, Aaron Gordon 12 sayı attı. Miami, 2016’dan bu yana Denver’da ilk kez kazandı ancak belki de bu süreçteki en önemli karşılaşmayı galip tamamladı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.