Beşiktaş – Sabah maçında gol yağdı, dostluk kazandı

Beşiktaş, Kahramanmaraş depremlerinde zarar görenler için Azerbaycan’ın Sabah FK ile Bakü'de karşılaştı. Dostluk maçında 3-3’lük beraberlik çıktı.

Spor 14 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Azerbaycan'daki dostluk maçında dostluk kazandı.

Depremzedeler yararına oynanan maçta Beşiktaş, Azerbaycan’da Sabah FK’ya konuk oldu. Ev sahibi ekip maça son derece rekabetçi ve hızlı bir başlangıç yaptı. 3. ve 5. dakikalarda Oleksiy Kaşçuk’un golleri Sabah’ı 2-0 öne geçirdi. Beşiktaş’ın bu başlangıca cevabı 24’te sol bek Umut Meraş’la geldi. Meraş 45’te kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydederek ilk yarının skorunu tayin etti.

63’te son haftaların en formda ismi Cenk Tosun penaltıdan topu ağlara yolladı ve Beşiktaş öne geçti. Ancak ev sahibi takımın cevabı 70’te geldi. Davit Volkovi, skoru 3-3 yaptı.

Tüm gelirleri, deprem bölgelerine okul yapımı için başlatılan “Bırakmam Seni Türkiyem” yardım kampanyasına bağışlanacak olan maç 3-3’lük beraberlikle tamamlandı.

Bir millet iki devlet

Oyuncular sahaya “Bir millet iki devlet” yazılı pankartla çıkarken tribünlerde aynı yazının yer aldığı dev bir pankart açıldı.

Şenol Güneş, iki takımın da açık ve futbol oynamak için sahaya çıktığını belirtip, ortaya çıkan skorun dostluğu pekiştirdiğini söyledi. Güneş, “Müsabaka olarak Süper Kupa veya bir başka final maçının burada oynanmasında yarar var. Lig arasında, hazırlık maçında ve bu coşkuyla stadı dolduran taraftarların o tip maçta daha heyecanlı olacağını düşünüyorum. Karabağ’ın da, Sabah’ın da Avrupa’da iyi yarışacağını düşünüyorum” dedi.

Güneş yardım maçlarının sürmesi gerektiğini söyledi.

Tecrübeli teknik direktör oynanan maçla deprem bölgesini unutmadıklarını gösterdiklerini belirterek bu maçların devamının gelmesi gerektiğine vurgu yaptı. Güneş, lig mücadelesiyle alakalı gelen soruya, kendi maçlarını kazanıp önlerine bakacaklarını belirterek cevap verdi.

Umut Meraş korkuttu

Maç sonrasında bir tansiyon problemi yaşayan ve hastaneye kaldırılan Umut Meraş’ın takımdan ayrı olarak Türkiye’ye döneceği belirtildi. Meraş, maçın ilk yarısında attığı gollerle skora dengeyi getirmişti.

Dursun Özbek'ten Volkan Demirel'e: Giydir birilerine Hatay formasıDursun Özbek’ten Volkan Demirel’e: Giydir birilerine Hatay forması

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.