Dursun Özbek: Beklentimiz Fenerbahçe’nin A takımla gelmesi

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek gündemi değerlendirdi. Özbek, Süper Kupa maçına 19 yaş altı takımıyla çıkma kararı veren Fenerbahçe'nin karşılaşmaya A takımla gelmesini umduklarını belirtti.

Spor 6 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Dursun Özbek'ten Süper Kupa açıklaması.

Fenerbahçe, 2 Nisan Salı günü Olağanüstü Genel Kurul toplantısı yaptı. Yaklaşık 30 bin taraftar Ülker Stadyumu’nda yerini aldı. Başkan Ali Koç ligden çekilme dahil birçok kararın konuşulacağı kurula tüm kongre üyelerini davet etti. Etkileyici bir atmosfer oluştu.

Ancak toplantı sonunda çıkan kararlar kamuoyu nezdinde Fenerbahçe yönetiminin umduğu yankıyı uyandırmadı. Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrası yaşananlardan ötürü toplanan yönetim, 2006’dan bu yana kulübün başına gelenlerden ötürü radikal kararlar almak için yaptığı toplantı sonunda bazı maddeler üzerinde kongre üyelerinden yetki aldı. Bu maddelerden biri 7 Nisan Pazar akşamı oynanacak Süper Kupa maçına 19 yaş altı takımla çıkmaydı. Bir diğer karar da önümüzdeki iki sezon Türkiye Kupası’na katılmama kararıydı.

Türk futbolu Fenerbahçe’nin pazar akşamı alacağı aksiyonu bekliyor. Doğal olarak maçın diğer aktörü Galatasaray’da da bekleyiş sürüyor. A takımla maça gitmeye hazırlanan Galatasaray’da başkan Dursun Özbek konuyla alakalı konuştu. Özbek “Burada oynamanın ayrı bir önemi var Süper Kupa’yı. Depremden etkilenmiş kardeşlerimizle buluşmak için daha erken geldim. İnsanların acısını hafifletmek çok önemli. Buradaki maçın gelirlerini depremzedelere bağışlayacağız. Bölge insanın bir Galatasaray-Fenerbahçe derbisini izleyecek olması çok önemli. Biz buradayız, takım yarın geliyor. Umarım Fenerbahçe de yarın gelecek. Bazı şeyler duyuyorum ama bunların pek doğru olmadığını düşünüyorum. Gelip bölge insanına bu maçın izlenmesine vesile olması lazım.” dedi.

Galatasaray sponsorluğu yüzünden konkordato ilan eden GKN Kargo iflas ettiGalatasaray sponsorluğu yüzünden konkordato ilan eden GKN Kargo iflas etti

‘Cumhuriyetimizin 100. yılının kupası…’

Başkan açıklamalarına “Burada sadece Süper Kupa’nın olması dışında bu bölgede oynanması, depremzede kardeşlerimize dokunması çok önemli. Pazar günü inşallah çok güzel bir maç olur. Fenerbahçe’nin A takımla gelmesi bizim beklentimiz. Süper Kupa 100. yıl kupası. Cumhuriyetimizin 100. yılının kupası, başka şekilde anılması ve Türk Futbol tarihne geçmesi doğru olmaz. Ben bunların konuşulmasını dahi Türk futbolu açısından doğru olmadığını düşünüyorum. Mutabakatımız da var. Stadyum ve maç gelirini bölgedeki depremzedelere bağışlanacağını söylüyoruz. Hepsinin bir anlamı var. Sözlerimin başında da belirttim. Fenerbahçe-Galatasaray derbisini Urfa’daki kardeşlerimize izletmenin keyfini neden yaşamıyoruz? Maç oynanması gerektiği gibi Urfa’da oynanacaktır” diyerek devam etti.

Başkan açıklamalarını “Maçın oynanması, galip gelenin de kupayı alması lazım. Bunların hiçbirisini doğru bulmuyorum. Benim takımın yarın geliyor. Ben isterim ki Fenerbahçe de tam takım gelsin, galip gelen kupayı alsın” ifadeleriyle noktaladı.

TFF, açıklama yaptıkça batıyor: 'Süper' rezaletTFF, açıklama yaptıkça batıyor: ‘Süper’ rezalet

Fenerbahçeli oyuncular da maçı istiyor

2022-23 sezonu Süper Lig şampiyonu Galatasaray ve Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe’nin karşı karşıya geleceği Süper Kupa maçı 7 Nisan Pazar akşamı 21.30’da Şanlıurfa’da oynanacak. Fenerbahçe cephesi karşılaşmada yabancı hakemin görev alması ve maçın mayıs sonuna ertelenmesi şartlarıyla sahaya A takımla çıkacağını TFF’ye iletti. TFF, bu isteklere olumsuz dönüş yaptı. Sports Digitale’in aktardığı son habere göre Fenerbahçe takım kaptanları ve oyuncuların tamamı Süper Kupa maçına çıkmak istiyor ancak yönetimin bu konuda kararı net ve oyunculara da iletildi. Bu yüzden Süper Kupa’nın oynanacağı gün olan Pazar gününe antrenman konuldu.

Galatasaray’dan tişört ve pankart hazırlığı

Öte yandan Galatasaray’ın, Fenerbahçe ile oynayacağı Süper Kupa maçında ısınmaya “Cumhuriyetin 100’ü Galatasaray” tişörtüyle, seremoniye de “Cumhuriyetin 100’ü Galatasaray” yazılı pankartla çıkacağı bildirildi. Riyad’da yaşanan Mustafa Kemal Atatürk krizinde Galatasaray’ın üzerinde Atatürk’ün silüeti olan tişörtlerle ısınmaya çıkmak istemesi Suudi yetkililerce kabul görmemişti. Fenerbahçe’nin de üstünde “Yurtta sulh cihanda sulh” yazılı pankartla sahaya çıkmak istemesi krizin patlak verdiği noktalardan biriydi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.