Dursun Özbek: Sporculara borcumuz sıfır

Galatasaray'da Başkan Dursun Özbek, sporculara bir kuruş dahi borçlarının olmadığını belirtti ve kulübün mali yapısıyla alakalı bilgi verdi.

Spor 7 Mayıs 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Dursun Özbek kulübün mali durumunu değerlendiren açıklamalar yaptı.

Galatasaray tarihinin 24. şampiyonluğuna artık çok yakın. Fenerbahçe’nin Konyaspor karşısında iki puan bırakmasıyla beraber sarı-kırmızılılar son üç haftalık bölüme altı puan önde girdi. Cimbom’da sportif olarak her şey yolundayken 25 Mayıs tarihindeki seçime hazırlanan Başkan Dursun Özbek, maddi açıdan da işlerin yolunda olduğunu belirtti.

Özbek Sabah’a yaptığı açıklamalarda “Nisan ayı sonunda bütün ödemeleri yaptık. Ve bu ödemeler sadece futbol takımı ile sınırlı değil. Futbol dışında voleybol, basketbol, su topu, eskrim, yüzme branşları gibi amatör sporlarda bile bütün oyuncularımın ödemeleri yapıldı, borcumuz sıfır. Bunu çıkaranlar, G.Saray’ın huzuruna dinamit koymaya çalışıyor. Bir daha söylüyorum; bizim sporcularımıza delikli kuruş borcumuz bile yok! Yönetim, futbolcular, teknik heyet ve taraftarlarımızla şampiyonluğa inandık ve bu yolda başarılarımızla yürüyoruz” dedi. 

Süper Lig'in Hakim'iSüper Lig’in Hakim’i

‘Florya kulübün geleceği’

Özbek ayrıca “Florya projesi, G.Saray’ın geleceğidir. Ciddi gelirler elde edeceğimiz ve ilk aşamada da Bankalar Birliği’ne borcumuzu kapatacağımız bir çalışmadır. Florya projesinden gelecek gelirin bir bölümü ile Bankalar Birliği’ne olan borcumuzu ödeyeceğiz. Böylece aylık 100 milyon TL’lik faiz giderinden de kurtulacağız” diyerek uzun vadeli hedefler hakkında da bilgi verdi. Bir söylentiye göre Florya’dan 400 milyon dolar kazanacak Galatasaray bu paranın 80 milyon dolarlık kısmıyla Bankalar Birliği anlaşmasından çıkışın ilk adımını atacak. 

İmamoğlu ile bir araya geldi

Ayrıca Dursun Özbek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldi. İmamoğlu’nun sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda “Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Sayın Dursun Özbek ve yönetim ekibine ziyaretleri için teşekkürler. Bu dönem de iş birliğine ve ortak çalışmaya devam edeceğiz” ifadeleri yer aldı.

Dursun Özbek ve Ekrem İmamoğlu bir araya geldi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.