Eboue’den Kraliçe’ye: Köpeklerinizin bakıcısı olmak istiyorum

Eski Galatasaraylı ve bir dönem Premier Lig ekiplerinden Arsenal'ın formasını terleten Emmanuel Eboue, Ada günlerinden eğlenceli bir anısını paylaştı.

Spor 1 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Eboue'den ilgi çekici Kraliçe Elizabeth hikayesi.

2011-2015 yılları arasında Galatasaray’da forma giyen Emmanuel Eboue, daha önce Ocak 2015 ve 2011 yılları arasında da Arsenal forması giydi. Burada Arsene Wenger yönetiminde Premier Lig’in gözde sağ beklerinden biri olarak görev yapan Eboue, takımıyla beraberken yaşadığı ilginç bir anıyı paylaştı.

Fildişi Sahilli futbolcu, 2007’de takım olarak Buckingham Sarayı’nı ziyaret ettikleri sırada takımın yıldızı Thierry Henry’nin kendisine “Emmanuel lütfen, burası Buckingham Sarayı, Kraliçe’nin evi, bir şey yapma” dediğini söyledi. Eboue Henry’ye “Merak etme. Endişelenme” dediğini belirtti. Muzip tavırlarıyla bilinen Eboue “Sonra Kraliçe geldi ve herkesin elini sıkmaya başladı. Corgi cinsi köpeklerini gördüm ve ‘Hanımım hanımım’ dedim. O da döndü ve ‘Nasılsın?’ dedi. Ben de ‘İyiyim hanımım teşekkür ederim ancak ben artık futbolcu olmak istemiyorum köpeklerinize bakıcılık yapmak istiyorum. Onları gezdirmek, yıkamak, beslemek istiyorum. Köpek bakıcısı olmak istiyorum’ dedim” diyerek Kraliçe ile aralarında geçen sohbeti anlattı.

Bu komik hikayeyi Guardian’a anlatan Fildişili Kraliçe’nin cevabını “Doğrusunu söylemek gerekirse Kraliçe gülüyordu, takımın geri kalanı da gülüyordu” diyerek açıkladı. Sağ bek İngiltere kariyeri boyunca bir FA Cup zaferi yaşarken Türkiye’de 2 Süper Lig, 1 Türkiye Kupası, 2 Türkiye Süper Kupası zaferi yaşadı.

Premier Lig'de teknoloji sahada! Tottenham kaybetti, Arsenal kazandıPremier Lig’de teknoloji sahada! Tottenham kaybetti, Arsenal kazandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.