Fatih Tekke: Icardi’den yetenekliyim

Eski futbolcu ve günümüzün teknik direktörü Fatih Tekke açıklamalarda bulundu. Tekke’nin açıklamalarında Galatasaray’ın golcüsü Mauro Icardi hakkında söyledikleri dikkat çekti.

Spor 3 Kasım 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Fatih Tekke, Icardi'den yetenekli olduğunu söyledi.

Trabzonspor ve Türk futbolunun eski forvetlerinden Fatih Tekke konuştu. Son olarak İstanbulspor’u çalıştıran teknik direktör, Trabzonspor’un 1996 yılında Fenerbahçe’ye kaybettiği şampiyonluğu değerlendirdi.

Tekke “1996 kadrosunun hocası ben olsam açık ara şampiyon olurduk. Şenol Güneş değil. Topu rakibe vermeyeceğiz hiç. 90 dakika bizde top. Metin abiye ayıp olmasın ama kaleci şarttı o zaman, Kaleci alırdım. Belki bir stoper ve sağbek de alabilirdim o takıma. Alternatifler, yedek kulübesi falan hepsi Milli takım düzeyi. 11’de oynanan 8 tane futbolcu milli takıma gidiyordu” dedi.

Fenerbahçe – Trabzonspor maçını Zorbay Küçük yönetecekFenerbahçe – Trabzonspor maçını Zorbay Küçük yönetecek

Avrupa’da iyi bir takım çalıştırması halinde Türkiye’den oyuncu almak istemeyeceğini belirten Tekke “Kimi alabilirim ki. Ama yine de isim söylemem gerekirse Galatasaray’dan yabancı olarak belki Torreira’yı alabilirim. Yerli oyuncu olarak Kerem olabilir, Ferdi olur. Trabzonspor’dan Uğurcan olur ama ayaklarını daha iyi kullanması lazım. Uğurcan’ın şampiyon olduğumuz dönemdeki performansını, Uğurcan istese de bir daha sergileyebileceğini düşünmüyorum. Çünkü dünyada böyle bir örnek yok. Muhteşem ötesi bir şey. Bırakın da o çocuk bazen kötü oynasın ya ne olur. Şuan toparladı ve iyi oynamaya başladı. Allah nasip ederse inşallah uluslararası liglerde ve milli takımlarda çok iyi oynarsa istediği değeri bulacaktır.” dedi.

Tekke, Galatasaray’ın son şampiyonluğunun mimarlarından, bu sezona da fırtına gibi giren Mauro Icardi hakkında “Ben ondan daha yetenekliyim. Icardi inanılmaz iyi ama özellik olarak saydığın zaman tabii ki benden aşağıda kalır. Şimdi Galatasaraylılar kızacak bize ama gerçek bu” açıklamasını yaptı.

Trabzonspor, Fenerbahçe'ye bileniyorTrabzonspor, Fenerbahçe’ye bileniyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.