Fatih Terim Fonu soruşturmasında iddianame hazırlandı

Özel bir bankanın şube müdürü Seçil Erzan’ın Fatih Terim Fonu adıyla kurduğu ve birçok eski/aktif futbolcuyu dolandırdığı gerekçesiyle başlatılan soruşturmada iddianame hazırlandı.

Spor 23 Ekim 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Terim Fonu davasında söz mahkemenin.

Seçil Erzan, özel bir bankanın Florya şubesinde müdür olduğu süreçte “Fatih Terim Fonu” adını verdiği bir fon kurdu. Bu yolla aralarında Emre Belözoğlu, Selçuk İnan, Arda Turan, Emre Çolak, Fernando Muslera gibi çok sayıda eski ve aktif futbolcunun 39 kişiyi dolandırdığı iddia edildi. Erzan’ın 44 milyon dolar ve 15 milyon TL topladığı ileri sürüldü. 10 Nisan 2023’te tutuklanan şüpheli bankanın genel müdürü Hakan Ateş ve bazı yöneticilerin de bu fondan haberdar olduğu konusunda ifade verdi, şikayetçi oldu. Ateş ve yöneticiler konusunda mahkemeden takipsizlik kararı çıktı.

Mağdurların avukatı Rezan Epözdemir takipsizlik kararıyla ilgili olarak “Hakan Ateş ve diğer yöneticiler hakkında verilen takipsizlik kararı BDDK’nın hukuk işlerinin raporuna rağmen zimmet suçundan suç duyurusunda bulunmaması nedeniyle verildi. Esasa ilişkin olarak verilmedi” dedi. Karar itiraz edildi. ODA TV’deki habere göre de soruşturulan eylem için BDDK’nın yazılı başvuru yapmadığı belirtildi ve bu yüzden takipsizlik kararı verildiği duyuruldu.

BDDK, 'Seçil Erzan' soruşturmasında bankayı kusurlu bulmadıBDDK, ‘Seçil Erzan’ soruşturmasında bankayı kusurlu bulmadı

Son olarak davayla alakalı iddianame mahkemeye sunuldu. Mahkeme iddianameyi kabul ederse dava süreci başlayacak. Böylece 11 kişi zimmetine para geçirme suçlamasıyla yargılanacak. İddianame öncesinde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından 42 sayfalık bir rapor hazırlanmış. Raporda Seçil Erzan ve diğer bazı şüpheliler, ‘resmi belgeyi bozmak’ ve ‘nitelikli hileli davranışlarla’ suçlanmıştı.

Seçil Erzan'ın ifadesine ulaştık... Yüzde 23 dolar faizini duyan koşmuşSeçil Erzan’ın ifadesine ulaştık… Yüzde 23 dolar faizini duyan koşmuş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.