Fenerbahçe avantajı kaptı, Efes ‘light’ kaldı

Basketbol Süper Ligi'nde şampiyonu belirleyecek final serisi başladı. Eşleşmenin ilk maçında Anadolu Efes'e konuk olan Fenerbahçe rakibini 85-74 mağlup ederek saha avantajını eline geçirdi.

Spor 6 Haziran 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Efes'i deplasmanda mağlup eden Fenerbahçe şampiyonluk yolunda büyük avantaj elde etti.

Basketbol Süper Ligi’nde 2023-24 sezonunnun şampiyonunu belirleyecek play-off final serisi Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan Anadolu Efes-Fenerbahçe maçıyla başladı. İki takımın da namağlup geldiği seride Efes’in yabancı tercihleri Larkin, Beaubois, Clyburn, Oturu ve Willis olurken Sarunas Jasikevicius’un seçtiği beş kişi Wilbekin, Papagiannis, Hayes-Davis, Pierre ve Calathes’ten oluştu.

Maça iyi başlayan Fenerbahçe ilk periyodu 22-16 önde tamamladı. Calathes ve Nigel-Hayes’le etkili olan sarı-lacivertliler soyunma odasına da 51-36’lık skorla önde gitti.

İkinci yarıda da Fenerbahçe çok etkili başlayınca Efes koçu Mijatovic henüz bir dakika dolmadan mola kullandı. Buna karşın kötü gidişi durduramayan lacivert-beyazlılar son periyoda 20 sayı farkla, 71-51 yenik girdi. Karşılaşmanın son anlarında Efes farkı eritse de bu çaba kazanmaya yetmedi. Maçı 85-74 kazanan Fenerbahçe seride 1-0 öne geçerek saha avantajını eline geçirdi.

Fenerbahçe’de Nick Calathes 8 sayı, 5 ribaunt ve 11 asistle galibiyetteki aslan payının sahibi oldu. Efes’te ise Shane Larkin’in 16 sayı, 8 asistlik performansı yenilgiyi önlemeye yetmedi. Final serisinin ikinci maçı 8 Haziran Cumartesi günü yine Sinan Erdem’de oynanacak. Üç galibiyete ulaşan takım şampiyonluk kupasını müzesine götürecek.

Sırbistan'da bir garip final: Kızılyıldız hükmen galip geldi, şampiyon olduSırbistan’da bir garip final: Kızılyıldız hükmen galip geldi, şampiyon oldu

Komşuda final serisi başladı: Oyundan atılan Ergin Ataman hakemleri suçladıKomşuda final serisi başladı: Oyundan atılan Ergin Ataman hakemleri suçladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.