Fenerbahçe, Milano’da son dakikada kaybetti

Fenerbahçe bir ara 17 sayı geriye düştüğü Milano deplasmanının son dakikasına berabere girdi. Sarı lacivertliler çok çekişmeli geçen karşılaşmayı 77-76 kaybederek son dörde girme yolunda yara aldı.

Spor 23 Mart 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe, Milano'dan çıkamadı.

Fenerbahçe dört İspanyol takımına karşı da kazandıktan sonra son derece kritik maçta Milano deplasmanına çıktı. İlk dört hedefi için mutlak galibiyet parolasıyla sahaya çıkan Kanarya, rakibinin play-in hedefine de balta vurmak istiyordu.

Ancak maç sarı-lacivertlilerin istediği gibi başlamadı. İlk beş dakika 17-8 ev sahibi takımın üstünlüğüyle tamamlandı. İlk devrede fark bir ara 17 sayıya kadar geldi. Son dört dakikaya girilirken 39 sayı yiyen Fenerbahçe bundan sonraki dakikalarda yalnızca dört sayı yiyerek farkı azalttı. 7-0’lık seri sonucu devre 43-36 bitti.

Fenerbahçe’de Sarunas Jasikevicius, ilk yarıda hiç oyuna almadığı Giorgos Papagiannis’le ikinci yarıya başladı. Sert savunmayla rakibini durduran Fenerbahçe farkı azaltmak için hücumda etkili olamadı. Milano bir ara farkı tekrar 13 sayıya kadar çıkardı. Ancak Fenerbahçe reaksiyon gösterdi ve son periyoda 59-51’le girildi.

Son çeyreğe Johnathan Motley’nin etkili oyunuyla giren Fenerbahçe farkı indirdi. Ancak Stefano Tonut’un üçlükleri Milano’yu önde tuttu. Buna rağmen Kanarya pes etmedi, dört dakika kala Scottie Wilbekin’in üçlüğüyle öne geçti. Ancak İtalyan ekibi pes etmedi. Öne geçen Milano son saniyelere dört sayı avantajla girdi. Tarık farkı bire düşüren üçlüğü attı. Son topta Fenerbahçe topu kapmaya çok yaklaştı ancak karambol sonucu Milano topu koruyunca maç 77-76 İtalyan ekibinin üstünlüğüyle bitti.

İtalyan ekibinde Melli 17, Shields 15 ve Mirotic 13 sayı atarken Fenerbahçe’de Wilbekin 15, Motley ve Biberovic 13’er sayı kaydetti. Fenerbahçe bu sezon 12. kez kaybederken Milano 14. kez kazandı.

Fenerbahçe'den Ahmet Metin Genç hakkında suç duyurusuFenerbahçe’den Ahmet Metin Genç hakkında suç duyurusu

EuroLeague’de günün sonuçları:

Kızılyıldız-Bologna 94-79

Monaco-Valencia 79-78

Panathinaikos-Barcelona 89-81

Bayern Münih-Maccabi Tel-Aviv 74-89

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.