Fenerbahçe, sezon finalinde dağıldı

Galatasaray, iki takım adına sezonun son maçı olan derbide Fenerbahçe’yi 3-0 mağlup etti. Sarı-kırmızılılar, rakibini skorun ötesinde bir oyunla domine ederek yendi. Fenerbahçe’nin silik görüntüsü maç sonu istatistiklerinde rakamlara yansıdı.

Spor 6 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Fenerbahçe, Nef Stadyumu'nda hezimeti yaşadı.

Eskiden derbi denince akla Fenerbahçe galibiyetleri gelirdi. Özellikle 2000’lerin ikinci yarısında sarı-lacivertli takım için “Lig 3 takımla oynansa ve sadece derbilerle şampiyon belirlense Fenerbahçe rakipsiz olur” yorumları yapılırdı. Sarı-lacivertliler iç sahada Galatasaray’a 20, Beşiktaş’a 15 sene boyunca yenilmedi.

Ancak Ali Koç döneminden sonra bu ezber bozuldu. Başkanın en çok eleştirildiği noktalardan biri Fenerbahçe’nin derbi dominasyonunu ve o maçlarda sahaya konan enerjiyi kaybetmesi oldu. Bu enerji düşüklüğü, deplasmanlarda da devam etti. Fenerbahçe, son olarak Galatasaray’a 3-0 yenildi ve 9 senedir Nef Stadyumu’nda yenilmeme serisi son buldu. Ancak belki de taraftarın maç sonunda Samandıra’ya giderek yönetimi ve takımı protesto edip, araçlarıyla tesislerden çıkanlara soğan ve yumurta fırlatmasına sebep olan şey sahadaki oyundu.

Galatasaray'da Icardi, Zaniola oynadı, Torrent kazandıGalatasaray’da Icardi, Zaniola oynadı, Torrent kazandı

Her alanda hezimet

Fenerbahçe, sezon boyunca Jorge Jesus’un yarattığı hücum sistemiyle övüldü. Takım, üretkenlik konusunda hep bir çıkış yolu buluyordu. Eleştirilen nokta genel olarak savunmaydı. Ancak Galatasaray maçı bu ezberleri bozdu. Jesus sistemi okyanusta boğuldu.

Maç boyunca rakip kaleye yalnızca 5 şut atabilen Fenerbahçe, ilk yarı sonunda 3 şuttaydı. İlk yarıdaki bu sayı, Enner Valencia’nın erken kırmızı gördüğü Konyaspor maçı sonrasında ulaşılan en düşük şut sayısıydı. Ayrıca Fenerbahçe, maç boyunca yalnızca 0.15 gol beklentisi üretebildi. Rakibin 8 kilit pasına karşın hiç kilit pas yapamayan takım, rakip ceza alanında yalnızca 6 kez topla buluşabildi.

Galatasaray şampiyonluk galasında Fenerbahçe'yi ezdi geçtiGalatasaray şampiyonluk galasında Fenerbahçe’yi ezdi geçti

Bunlar, Fenerabahçe’nin sezon boyunca rakiplerine karşı fark yarattığı noktalardı. Sarı-lacivertliler kalesinde 2.28 gol beklentisi gördü. Nicolo Zaniolo’nun uzaklardan attığı goldeki beklentinin 0.03 olduğu düşünülürse Fenerbahçe için durumun ne kadar vahim olduğu daha da anlaşılabilir. Skor, sahadaki dominasyonu yansıtmadı.

Maç sonu tepki alan, fazlasıyla eleştirilen takım, çıkışı Türkiye Kupası finalinde arayacak. Bu psikoloji ve form düşüklüğüyle gidilecek finalde alınacak olası kötü sonuç belki de hem Jesus’un hem de yönetimin sonunu hazırlayacak.

Samandıra’da soğanlı yumurtalı protestoSamandıra’da soğanlı yumurtalı protesto

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.