Fenerbahçe son topta galibiyeti kaçırdı, Berlin bileti şansını Monaco’ya bıraktı

Fenerbahçe, Ataşehir'de taraftarı önünde Monaco'ya yenildi ve seri 2-2'ye geldi. Maç sonunda taraftarlarla konuk oyuncular arasında gerginlik yaşandı. Berlin'deki Final Four'a gidecek takım Fransa'daki son maçta belirlenecek.

Spor 3 Mayıs 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Scottie Willbekin'in bitime beş saniye kala kaçırdığı şut belirleyici oldu.

Fenerbahçe için her şey iyi başlamıştı. Ataşehir’deki Ülker Salonu’nu hınca hınç dolduran taraftarların tek isteği 2019’dan beri uzak kalınan EuroLeague play-off’larına kalmaktı. Seride 2-1 önde olan sarı lacivertiler, karşılaşmayı kazandığı takdirde Berlin biletini alacaktı.

Maç öncesi ‘Happy birthday World’s Biggest Sports Club Fenerbahçe’ (Mutlu yıllar Dünyanın En Büyük Spor Kulübü Fenerbahçe) yazılı pankart açıldı. Ayrıca Berlin biletini elinde tutan bir taraftarın bulunduğu koreografi yapıldı.

Fenerbahçe taraftarlarının büyük desteği galibiyete yetmedi.

Karşılaşmaya iki takım da hücumda isabetsiz atışlarla başlarken, ilk 5 dakika Fenerbahçe’nin 6-4 üstünlüğüyle geçildi. Hayes-Davis ve Wilbekin’in 7. dakikadaki üçlükleriyle skoru 12-4’e getiren sarı-lacivertliler, ilk çeyreği 15-11 önde tamamladı.

Müsabakanın ikinci periyoduna Wilbekin ve Guduric’in dış atışlarıyla başlayan Kanarya, 12. dakikada 21-13 üstünlük yakaladı. Ekobo önderliğinde ürettiği sayılarla toparlanan konuk ekip, 18. dakikada skoru eşitledi: 30-30. Soyunma odasına, sarı-lacivertlilerin 33-30 üstünlüğüyle gidildi.

İkinci yarıya her iki takım da üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu isabetlerle girdi. Ekipler, sert savunma nedeniyle boyalı alana girmekte zorlanırken, Fenerbahçe, 25. dakikayı 42-40 önde geçti. Ouattara’nın 26. dakikadaki üçlüğüyle skoru 43-42 şapan Monaco, final periyoduna 48-47 ileride girdi.

Son çeyreğe iyi başlayan sarı lacivertliler, 34. dakikada Biberovic’in üçlüğüyle skoru  52-49 yaptı. Mola dönüşünde savunma sertliğini artıran konuk ekip, 5-0’lık seri yakaladı. Son birdakikaya Fransız ekibi, 58-57 önde girerken, bitime 57 saniye kala James’in üçlüğüyle 61-57’lik skorla fark dörde çıktı. Mola dönüşü maçın bitimine 22 saniye kala Guduric ile Fenerbahçe üç sayılık basket buldu. Karşılıklı yapılan taktik faullerin değerlendirilmesinden sonra bitime 18 saniye kala skor 63-62’yken konuk takım oyuncuları topu beş saniyede kenardan çıkaramadı. Maçın bitimine beş saniye kala Fenerbahçe’de Scottie Willbekin’in şutu potanın içinden çıktı. Ribaunt mücadelesinde Nigel Hales dışarı çıkan topa son dokunan oyuncu oldu. Monaco son topta hata yapmadı ve bir basket daha bularak sahadan 65-62 galip ayrıldı.

Fenerbahçe - Monaco maçına o damga vurdu: Ayça TorunoğluFenerbahçe – Monaco maçına o damga vurdu: Ayça Torunoğlu

Play-off etabının beşinci ve son maçı, 8 Mayıs Çarşamba günü Monaco’nun ev sahipliğinde oynanacak. Play-off serisinin beşinci maçı 8 Mayıs Çarşamba günü AS Monaco’nun ev sahipliğinde oynanacak. Fenerbahçe, bu maçı kazanması durumunda adını 24-26 Mayıs tarihlerinde Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenecek Final Four’a yazdıracak.

Maç sonu gerginlik yaşandı

Müsabakanın son bölümlerinde saha kenarındaki taraftarlar ile Monacolu bazı oyuncular arasında sözlü atışma oldu. Bu atışmalar, çekişmeli geçen maçın son bölümünde büyüdü. Karşılaşmanın bitiminin ardından Monacolu oyuncular ile Fenerbahçe arasında tartışma çıktı. Hall’ın basketinin ardından karşılaşmanın bitmesiyle birlikte Monacolu oyuncular, Diallo ve Blossomgome, saha içerisinde oturan Fenerbahçeli taraftarlara el hareketi yaptı. Bunun üzerine tartışma daha da alevlendi. Bazı taraftarlar, saha içerisine girmek isteyince araya güvenlik güçleri ve iki takımın teknik kadrosundaki isimler girdi. Monacolu oyuncular daha sonra güvenlik önlemleri eşliğinde soyunma odasına gitti.

Jasikevicius, Monaco’yu tebrik etti.

Jasikevicius, Monaco oyuncularından özür diledi

Fenerbahçe’de başantrenör Sarunas Jasikevicius, takım gibi oynayamadıklarını söyledi. Maçın sonunda yaşanan olaylar için rakiplerinden özür dileyen Jasikevicius, “Bu kesinlikle bizim tablomuz değil. Bahaneler arayıp böyle bir kültür yaratmamamız lazım. Takım gibi oynamadık ve Monaco problem yarattı. Sorumluluk almamız lazım. Oyun kurucularımız gerekli oyunu yaratamadı. Elinde top olan kendi çözüm üretmeye çalıştı ve bu bizim için negatif bir durumdu. diye konuştu. Pozitif düşünmeleri gerektiğini de aktaran Jasikevicius, konuşmasına şöyle devam etti: “Hâlâ beşinci maça çıkma şansımız var. Birinci maçtan itibaren çok iyi mücadele ettik, çok iyi oynadık ve en iyi oyuncularımızdan biri yoktu. Şimdi neyi eksik yaptığımıza bakacağız. Topu çok elimizde tuttuk, çok iyi mücadele ettik. Onların kader maçı olmasına rağmen onlardan daha istekliydik ama çok hata yaptık ve sabırsızdık.”

Obradovic: Çok akıllı oynadık

Monaco Başantrenörü Sasa Obradovic ise çok akıllı bir maç oynadıklarını belirterek “En tatmin edici kısmı da diğer maçlara göre çok akıllı bir şekilde oynadık. İkinci maçın lehimize olmasını bekliyordum, bu avantajımızı kullandık. İlk maçta üretmeyen oyuncular bugün iyiydi. Sadece yaratıcılar değil bütün oyuncular iyi katkıda bulundu. Bu ortamda bu taraftara karşı başka türlü kazanmazsınız. Beşinci maç kolay olmayacak. Bu dört maçta nasıl oynamamamız ve neler yapmamız gerektiğini öğrenmiş olduk. Evimizde daha iyi oynuyoruz, iki takım üzerinde büyük baskı olacak son maçta. Normal sezonda saha avantajını hak ettik. Bugün daha akıllı hücum ettik. Ribaundlarda Fenerbahçe daha iyiydi ama diğer yerlerde kolay sayı üretmelerine izin vermedik. Bu da takım olmamızı gösterdi” dedi.

Tarık Biberovic hayatı boyunca bu anı bekledi, gerekeni yaptıTarık Biberovic hayatı boyunca bu anı bekledi, gerekeni yaptı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.